Offred/Janine/Ofglen/Aunt Lydia
Allt du behöver veta inför premiären - Foto: Hulu/Montage

Här är allt du behöver veta om säsong 2 av The Handmaid's Tale

Spänningen som säsong 1 lämnade oss med har hängt kvar i ett helt år. Nu är peppen för den andra säsongen total, och bilder visar att serien kommer ta en ännu mörkare vändning. Här får du premiärdatum och allt annat du kan tänkas behöva veta.


The Handmaid's Tale säsong 1 kom verkligen rätt i tiden då många av sakerna som händer i serien kan kopplas till de förändringar som sker i USA idag. 

The Handmaid's Tale baseras på en roman med samma namn av författaren Margaret Atwood från 1985. I serien och romanen får vi följa framförallt en tjänarinna som kallas Offred (eller June). Historien utspelar sig i en nära framtid där befolkningen sjunkit till följd av att barnafödandet har gått ner. På grund av detta har USA tagits över av en religiös sekt och kvinnor som är fertila hålls fångna. 

Nedan följer spoilers för säsong 1. 

I slutet av säsong 1 fick Offred veta att hon är gravid, och det är Nick som är pappan. Hon fick också veta att hennes dotter Hanna lever. Tillsammans med resten av tjänarinnorna vägrar Offred att döda tjänarinnan Janine. Hon får veta av "aunt Lydia" att det kommer komma konsekvenser för deras agerande. I den sista scenen måste Offred gå in i en skåpbil som regeringen skickat efter hennes uppror. 

Det här lämnar såklart en hel del frågor till vad som kommer hända i säsong 2. Boken som serien baseras på slutar också på samma sätt som säsong 1. Så Margaret Atwood har varit mycket involverad i skapandet av den andra säsongen.  

När är premiären? 

Säsong 2 av The Handmaid's Tale har premiär torsdagen den 26 april på HBO Nordic. Säsong 1 var 10 avsnitt men säsong 2 kommer att bli hela 13 avsnitt, det skriver NME.

I den andra säsongen kan vi förvänta oss att det blir ännu mörkare än säsong 1 baserat på de trailers och bilder vi sett. En av bilderna visar en begravning och en annan någon typ av arbetsläger. 

En begravning i The Handmaid's Tale säsong 2. Bildkälla: Hulu
Ett arbetsläger i säsong 2 av The Handmaid's Tale. Bildkälla: George Kraychyk/Hulu

I säsong 2 kommer vi garanterat att få se Elisabeth Moss igen, men vi kommer också att se en hel del av Alexis Bledel uppger NME. Alexis spelar Ofglen som i seriens första säsong straffades för att hon var homosexuell. En teori enligt NME är att delar av historien kommer att berättas ur Ofglens perspektiv, men om det är sant återstår att se. 

Ovan ser du en trailer för The Handmaid's Tale säsong 2. 

/
HBO
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på The Handmaid's Tale?
Tack för din röst!