Tisdag 30 Nov
Stockholm

Joakim Lundell rasar på Alex Schulman: "Måste gå att anmäla"

Alex Schulman skrev en krönika om Joakim Lundell.
1 av 4
Joakim Lundell vill nu "anmäla" efter Alex Schulmans krönika. Foto: Noella Johansson/TT, Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT. Bilden är ett montage.
Joakim Lundell går till attack mot Alex Schulman.
2 av 4
Joakim Lundell går till attack mot Alex Schulman. Foto: Facebook
Joakim Lundell Facebook.
3 av 4
Joakim Lundell Facebook. Foto: Joakim Lundell Facebook.
Alex Schulman.
4 av 4
Alex Schulman. Foto: Noella Johansson/TT

Alex Schulman skrev en krönika om Joakim Lundell – och den har nu fått Joakim att se rött. Joakim funderar nu på att anmäla, och han kallar krönikan på Expressen för "organiserad brottslighet".

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är i en krönika på tidningen Expressen som journalisten och mediaprofilen Alex Schulman riktar hård kritik mot Joakim Lundell

Alex skriver att han nu har förbjudit sin 8-åriga dotter Charlie att titta på Jocke och Jonnas Youtubeklipp, och en av anledningarna är ett prank som Joakim och Jonna har gjort på sin kanal.

Pranket visar hur Jonna lurar Joakim att hon har varit otrogen – och Joakims reaktion.

I sin krönika skriver Alex:

"Jockiboi blir så arg att han kastar in henne i en spegel som krossas. Jag förklarar för Charlie att så där får man absolut inte göra. Och att hon inte får titta på det klippet mer."

Alex Schulman. Bildkälla: Noella Johansson/TT Bild

Även på sin Twitter har Alex skrivit att det är ett av hans livs stora sorger att hans döttrar gillar att titta på "de här dårarna", och syftar då på Joakim och Jonna.

När Joakim i veckan gick till attack mot galan Guldtuben som sänds i SVT så sa Joakim i en video på sin kanal att SVT har "manipulerade nyheter". 

Just detta reagerar Schulman extra starkt på, och skriver att det ofta är en retorik som används av högerextrema hatsajter.

I ett inlägg på sin Facebook svarar nu Joakim Lundell på Alex Schulmans kritik, och Joakim skriver att han tycker att det har gått för långt.

"Jag började undra varför jag hade fått flertal DM med dödshot från människor som inte ens följer mig eller ens vet vem jag är, där dom kallar mig en kvinnomisshandlare som borde dö! Har även fått min adress skickad och personnummer vilket såklart gör mig mer orolig än vanligt!", skriver Joakim bland annat. 

Joakim skriver att den spegel som användes vid pranket med Jonna var en fejkad spegel.

Sedan riktar han kritik mot Expressen och frågar hur de kan publicera Schulmans krönika.

Joakim Lundell till attack mot Alex Schulman. Bildkälla: Facebook/jockiboitv

"Så jag måste fråga er Expressen hur ni kan publicera saker utan källkritik som är rakt av falska och som dessutom leder till hot emot mig och min familj där vi nu riskerar nya attacker på vårt hem sedan vi flyttat för att få vara ifred. I hemmet finns dessutom min gravida fru!", skriver Joakim.

I en kommentar skriver Joakim att det hela är "sinnessjukt" och att han överväger att anmäla.

"Det är ju organiserad brottslighet detta ju?", skriver Joakim Lundell på Facebook.

Joakim Lundell på Facebook. Bildkälla: Facebook/jockiboitv

Enligt Brottsförebyggande rådet är organiserad brottslighet allt som oftast inriktad på häleri och smuggling av till exempel narkotika. Även koppleri och människohandel räknas till organiserad brottslighet. 

För att något ska räknas som organiserad brottslighet inom EU så måste 6 av 11 kriterier uppfyllas. På Brottsförebyggande rådets hemsida kan man läsa mer om vad som räknas som organiserad brottslighet. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela