Lasse Kronér anklagas för att ha smygfotat praktikant: "Nu får det vara nog"

Lasse Kronér utreds efter att ha blivit anklagad för "kränkande fotografering". Nu har han valt att svara i ett långt Facebookinlägg där han nekar till anklagelserna.


"Hej facebook, längesedan, Det har funnits en anledning. Brukar inte be er om mycket, men om ni vill dela detta så gör gärna det, för jag tycker det är min tur att tala nu". 

Så lyder de första raderna i det långa inlägget till allmänheten som Lasse Kronér delat på sin Facebooksida under onsdagen. 

Det var nämligen tidigare i veckan som en förundersökning inleddes mot Kronér efter att han anklagats för att ha smygfotat en praktikant.

– Den kränkande fotografering ska ske i hemlighet för att det ska vara straffbart, så ja, det har skett i smyg, säger åklagare Mikael Björk till Sveriges Radio.

Kronér har tidigare utretts för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och sexuellt ofredande. En förundersökning om de brotten lades ned tidigare i år. Vilket Kronér trodde var slutet på det hela metoo-resan. Men så blev det alltså inte. 

I sitt inlägg uttrycker han nu besvikelsen över att inte bli trodd på, reaktionerna från media och allmänheten samt att han tycker att "det är nog nu". 

”När min ena chef Robert säger att någon anklagat mig för trakasserier förstår jag uppriktigt sagt ingenting. Jag letar bakåt i minnet och försöker hitta vad jag kan ha felat, har jag hävt ur mig någonting till någon av mina arbetskamrater under stridens hetta när det går fort i en programledares huvud och adrenalinet rusar, har jag i ett sådant ögonblick hävt ur mig något som kunnat uppfattats som kränkande, mitt huvud snurrar. Nej säger jag till slut. Jag har ingen aning om vad detta handlar om.

"När dom så berättar om vem det handlar om så blir jag totalt tagen på sängen...// Men det är ju just det som är saken med trakasseri, den ena parten ser det inte och den andra känner sig obekväm. Det jag såg som humor såg hon som sanning. Det är en självklarhet att jag måste backa om hon känner sig trängd av mig, Det var ju aldrig någonsin min mening därför är det lätt att säga förlåt där och då", skriver han i inlägget. 

Han fortsätter med att benämna kvinnans målsägarbiträde Elizabeth Massi Fritz som "advokaten som bär Prada". Och avslutar sitt inlägg med att skriva att han nu fått nog. 

"Detta va mina många ord under dom värsta dagarna där i början. Detta är den sanna historien, den historien som förstört så mycket inom mig. Och igår kom då dagen när jag faktiskt blev friad. Det är då ”advokaten som bär Prada” skickar ytterligare en anmälan. Allt för att det inte i någon tidning skall stå att jag är oskyldig. 
Nej nya löpsedlar, ny trycksvärta. ännu ett brott. Och media sväljer och tuggar i sig. Så denna gången skall jag då ha tagit bilder på henne i smyg. Men snälla. Nog nu. NOG!". 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

Tidskriften Axess Magasins chefredaktör PJ Anders Linder lämnar posten efter elva år. Han efterträds av Nina Solomin, för närvarande kulturchef på nyhetsmagasinet Fokus.

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

1 timme sedan
Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

2 timmar sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.