Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Emma Hellström berättar om sin endometrios: "Det är hemskt"

Nöje | 28/06/2018 15:46

Det är i podden "I sanningens namn" som Emma Hellström för första gången berättar om den smärtsamma sjukdomen som hon tvingas leva med.

Charmiga göteborgstjejen Emma Hellström var en av förra årets deltagare i Paradise Hotel. Med ett stort hjärta, hård attityd och skinn på näsan gick hon in och tog tittarna med storm. Efter programmet hyllades hon bland annat av Bianca Ingrosso. Dessvärre halkade Emma på målsnöret i slutet och vinsten gick istället till Jonathan Hermansson och Anna Pankova

Efter sitt deltagande tog Emma sitt pick och pack och flyttade till Stockholm för att komma närmare killen hon då var tillsammans med. Men kärlekssagan slutade allt annat än bra. I podden"I sanningens namn" berättar nu Emma för första gången öppet om vad det var som hände tiden efter dokusåpan och helvetet hon tvingades gå igenom. 

Emma Hellström
Emma Hellström var en av deltagarna i Paradise Hotel 2017. Bildkälla: Emma Hellström Instagram

– Allt rasade. Det är bland det värsta jag varit med om, berättar hon. 

Emma väljer att även kliva in på ett annat ämne som som tidigare lämnat orört – och det handlar om hennes magproblem. Emma har nämligen diagnostiserats med både IBS och endometrios, vilket orsakat henne mycket smärtor och problem. 

– Min sexlust varierar väldigt mycket. Det beror en hel del på mina magsmärtor. Jag har både IBS och endometrios. Min endometrios gör att min livmoder, mina äggstockar och mina tarmar är sammanväxta. Detta gör att så fort det trycker på tarmen så trycker det på allt annat, vilket det egentligen gör så fort man äter någonting. Det är hemskt, berättar hon. 

Emma berättar mo sin endometrios.
Emma tog sig hela vägen till final men halkade på målsnöret. "Jag var bara glad över att ha tagit mig så långt", berättar hon. Bildkälla: Dplay

– Jag var inne nyligen då jag hade så jävla ont, jag sa det att det måste vara någonting som är fel. Men jag fick smärtstillande och de sa åt mig att gå hem och vila, men det hjälper mig ju inte, säger hon. 

Emma får då frågan om hon kan göra någonting som gör att tillståndet förbättras något. Hon berättar då om gången hon satte i en kopparspiral som är en form av preventivmedel som verkar lokalt. 

– En gång så satte jag in en spiral för att jag hört att man slipper mensen med den. För det är då man har som ondast.  Det är det absolut värsta jag gjort i hela mitt liv. Jag har aldrig haft så ont. Jag hade inte önskat min värsta fiende den smärtan. Jag kände redan från början att den satt fel. då kom det ju fram sen att den låg och klämde mot en dubbelcysta som de fick operera bort sen, berättar hon.

– Vissa dagar har jag mer tur. Det händer ibland. Med IBS:en handar det väldigt mycket om hur jag mår, så i och med att jag nu mår bättre så har även den blivit bättre, berättar hon.

Emma berättar även om sin nya kärlek och det bjuds på en hel del ocensurerat sexsnack där hon och Gabriella bland annat pratar om oralsex, preventivmedel och sexställningar. Hon berättar även om sin ångest och panikattackerna som började komma vid 14-års ålder. 

Här hittar du hela avsnittet.