Träna rumpa
Vet du hur du ska träna din rumpa? - Foto: Instagram Mimmi Kampell

Mimmi Kapell: "Det vanligaste felet folk gör när de ska träna rumpa"

Personliga tränaren och influencern Mimmi Kapell ger sina absolut bästa tips för att maxa gluteus maximus-träningen.


Mimmi Kapell är den personliga tränaren som under de senaste åren fullkomligt exploderat på sociala medier. Idag driver hon ett eget företag och tränar tillsammans med några av Sveriges största influencers. 

Mimmi har nischat in sig på träning av rumpa och lår och hennes träningsprogram har blivit väldigt populära där hon bland annat har en "booty challange" som håller på i åtta veckor. Fokusen där är att bygga upp gluteus maximus.

Mimmi gästade nyligen poddcasten "I sanningens namn" där hon pratade en hel del om sin träningsnisch. 

Mimmi har någonting hon kallar för booty challange som håller igång i åtta veckors tid. Mer om det kan du läsa på hennes hemsida. Bildkälla: Mimmi Kapell Instagram
"Det vanligaste felet är ofta att man inte vågar utmana sig själv", säger hon. Bildkälla: Mimmi Kapell Instagram

Hur ska man tänka kring alkohol och träning, vad ska man äta för att maxa muskeluppbyggnad och hur är egentligen hennes egen relation till träning och mat?

Mimmi får frågan om hur man lättast tränar upp sin bakdel och om vanligaste felen folk gör när de tränar.

– Det vanligaste felet är ofta att man inte vågar utmana sig själv. Tränar du inte på en nivå som är utmanande kommer du inte att utvecklas och musklerna att växa. Så du måste öka. Klart du kan underhålla dina muskler med lättare vikter, annars måste du utmana dig och inte köra för lätt, säger hon. 

– Sen när det kommer till att just bygga muskler i just rumpan är det jätteviktigt att aktivera musklerna i rumpan och värma upp musklerna innan du sätter igång, så du verkligen känner att du har kontakt med musklerna innan du på riktigt kör igång, berättar hon. 

Mimmis hemlighet är att värma upp gluteus maximus med hjälp av gummiband eller lättare övningar för att få kontakt med musklerna innan själva "hårda träningspasset" kör igång. Bildkälla: Mimmi Kapell Instagram
Mimmi tränar med några av Sveriges största influensers. Bildkälla: Mimmi Kapell Instagram

Det bjöds även på en hel del sexsnack i podd. Är man kåt när man är gravid? Hur mycket ligger man när man är höggravid? Mimmi ger även sina absolut bästa tips på sexleksaker.

– Jag har några favoriter som jag kör på, sen har jag svårt för att komma så jag kan i princip bara komma av en viss sak i sängen. 

Vill du lyssna på hela avsnittet hittar du det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du att träna?
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.