Joakim Lundell gråter.
Joakim Lundell berättar nu om känslorna efter att han och Jonna har stämts på 400 000 kronor. - Foto: Snapchat/Joakim Lundell, Youtube/Jocke & Jonna

Joakim Lundells första ord efter hoten

Det var tidigare i veckan som det avslöjades att Youtubeparet Joakim och Jonna Lundell stäms på 400 000 kronor. Nu berättar Joakim Lundell själv med egna ord om känslorna efter stämningsansökan.


Det var tidigare i veckan som det rapporterades att Youtubeparet Joakim Lundell, 32, och Jonna Lundell, 24, har blivit stämda på 400 000 kronor. 

De som har stämt Joakim och Jonna är samma personer som sålde en lyxvilla i Norrköping för 8,7 miljoner kronor till paret Lundell.

Efter att Lundells hade flyttat in i sitt drömhus så hittade de senare flera fel i huset – bland annat vattenläckor och svartmögel.

Joakim och Jonna Lundells hus i Norrköping. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

Den som följer Joakim och Jonna på deras Youtubekanal där de har nästan en miljon prenumeranter har kunnat följa parets renovering, och de har även berättat öppet om alla de brister som de har hittat i huset.

Detta har medfört att Jocke och Jonnas unga fans har blivit så arga på de tidigare husägarna att de har hotat dem. 

I stämningsansökan, som Aftonbladet har tagit del av, så står det att läsa att hoten har kommit från helt okända människor. 

Joakim och Jonna Lundell fans har hotat människor. Någots som Youtubeparet nu kan få betala dyrt för. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

När Joakim och Jonna har pratat om felen i huset så har de även brutit mot ett avtal som de har skrivit med de tidigare husägarna.

Enligt avtalet skulle Joakim och Jonna inte nämna de eventuella felen i sin Youtubekanal – och om de skulle göra det så skulle de betala 50 000 kronor per gång till de tidigare ägarna.

Youtubeparet har nämnt sådana fel åtta gånger – därav summan 400 000 kronor.

Nu bemöter Joakim Lundell själv kritiken – i en serie storys på sin Snapchat så skrev Joakim under onsdagen:

"Som ni förmodligen märkt så får vi just nu inte skriva på Youtubekanalen! Vi har tagit en paus. Just nu mår både jag och Jonna extremt dåligt psykiskt, och vi har svårt att hantera vardagen till och med. Det har hänt saker i våra liv som påverkas oss enormt mycket och skadat oss", skriver Joakim.

Joakim Lundell berättar om känslorna efter stämningsansökan. Bildkälla: Snapchat/Joakim Lundell

Han berättar vidare att det har hänt mycket i deras liv som de inte kan berätta för sina fans. 

"Vi får inte, vi kan inte. För gör vi det så kostar det oss massor av pengar. Och vi riskerar då att stå utan bostad år våran dotter", skriver Joakim. 

Ett av Joakim Lundells meddelanden på Snapchat. Bildkälla: Snapchat

Även på Instagram skrev Joakim av sig: 

"Jag lovade verkligen mig själv att mitt barn skulle få en bättre och tryggare uppväxt än mig...Finner inga ord".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!