Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Meghan Markle och prins Harrys barn kommer få det här namnet

- 02/08/2018, 12:41 -

Meghan Markle och prins Harry gifte sig den 19 maj 2018, och både Harry och Meghan är väldigt spända på att skaffa barn. Och givetvis på att ge sin lilla knodd ett fint namn...

Den 19 maj gifte sig Meghan Markle, 36, med prins Harry, 33. Meghan fick då titeln hertiginna av Sussex, och Harry i sin tur blev då hertig av Sussex. 

Både Meghan och Harry har i tidigare intervjuer berättat att de planerar att skaffa barn. 

– Självklart har vi pratat om att skaffa barn. Ett steg i taket. Förhoppningsvis så skapar vi en familj inom den närmsta framtiden, sa prins Harry i en intervju med BBC efter att hans förlovning med Meghan hade bekräftats.

Prins Harry och Meghan Markle
Prins Harry och Meghan Markle gifte sig den 19 maj. Bildkälla: Chris Furlong/AP/TT Bild

En källa nära både Harry och Meghan berättade nyligen för Us Weekly om parets barnlängtan.

– Att skaffa barn är definitivt högt prioriterat. Meghan och Harry vill skapa en familj direkt – och hon ska börja försöka så snart hon kan, sa källan till Us Weekly, via Harpers Bazaar.

Men när Meghan och Harrys små bebisar kommer så kommer det att vara en märkbar skillnad mellan dom och deras kusiner George, Louis och Charlotte, skriver brittiska The Sun.

Prins Harry och Meghan Markle ler inför kamerorna.
Prins Harry och Meghan Markle. Bildkälla: Stella Pictures.

De kommer att ha olika efternamn. 

Trots att de alla rent historiskt delar efternamnet Mountbatten-Windsor så kommer Meghan och Harrys kommande barn få ett annat efternamn. 

Meghan och Harrys knoddar kommer nämligen att få efternamnet Sussex. 

När prins Harry och hans broder prins William gick i skolan så var de kända som William och Harry Wales, allt eftersom deras pappa är prins Charles av Wales. 

Prins George
Prins George Cambridge. Bildkälla: Stella Pictures.

Så blev det även för prins George – Kensington Palace bekräftade att lillprinsen kommer att vara inskriven som George Cambridge i skolan, eftersom hans pappa prins William är hertig av Cambridge. 

Det betyder att Harry och Meghans barn kommer att få efternamnet Sussex, skriver The Sun.

En av anledningarna till att barnen får de speciella efternamnen är att de bättre ska smälta in med de andra i skolan, och samtidigt även knyta an med sina föräldrars titlar.