Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här får Meghan Markle inte göra sin födelsedag

- 03/08/2018, 13:14 -

Imorgon, lördag den 4 augusti, så fyller Meghan Markle 37 år. Det här är Meghans första år som hertiginna av Sussex – och livet i den brittiska kungafamiljen har en hel del krav. Här är sex saker som Meghan inte får göra på sin stora dag.

Den 4 augusti fyller Meghan Markle 37 år. Det blir hennes första födelsedag som kunglighet – och det är en hel del nytt att hålla koll på. För när Meghan gifte sig med prins Harry den 19 maj 2018 så kom hela hennes liv att förändras.

Tidningen The Sun har listat sex saker som Meghan inte längre får göra på sin födelsedag, som Meghan dessutom delar med drottning Elizabeths mamma.

1. Ingen stor fest
Det är bara drottning Elizabeth i kungafamiljen som firas rejält – med hela två firanden. Annars ses det som god sed att hålla sin födelsedag relativt lågmäld. Små, intima fester där bara den närmsta familjen är inbjuden är melodin.

Meghan Markle och drottning Elisabeth
Meghan Markle får inte ha någon storslagen fest. Bildkälla: Matt Dunham/AP/TT Bild

Richard Fitzwilliams är hovexpert och för Express.co.uk gav han sin syn på saken:

– Jag tror inte att det blir något spektakulärt. Meghan har en seriös image som människorättsaktivist och det är vad hon och Harry fokuserar på, säger han.

2. Ingen tårta
De flesta är vana vid att som födelsedagsbarn få hugga in på en smaskig tårta först av alla. Men om drottning Elizabeth är med på Meghans stillsamma firande så är det en annan melodi. Enligt kungligt protokoll så får ingen äta innan drottningen. 

Meghan Markles bröllopstårta.
Såhär såg Meghan Markles bröllopstårta ut. Bildkälla: Steve Parsons/AP/TT Bild

3. Inga presenter
På Harry och Meghans bröllop tidigare i år så fick de presenter för en summa på 70 miljoner kronor. Förmodligen kommer hon att få mängder av presenter även på sin födelsedag – men problemet är att hon inte kan ta emot gåvor från till exempel fans eller klädmärken. 

Meghan Markle tar det lugnt i en solstol.
Meghan Markle får inte ta emot presenter. Bildkälla: Instagram/meghanmarkle

Meghan måste känna personen privat för att kunna ta emot en present – och anledningen är att kungahuset inte kan vara säkra på givarens motiv eller gåvan i sig. 

4. Ingen favoritmat
Som Nyheter24 tidigare har skrivit så är Meghans favoritmat bannlyst i kungahuset.

Meghan är förtjust i både pasta, fisk, skaldjur och vitlök. Men alla de rätterna är förbjudna i kungahuset. 

Meghan Markle äter ute.
Meghan Markle får inte längre äta sin favoritmat. Bildkälla: Instagram/meghanmarkle

Anledningen är att drottningen inte äter kolhydrater och dessutom avskyr hon vitlöksandedräkt. Att fisk och skaldjur inte finns på den kungliga menyn beror på kungahusets rädsla att bli matförgiftade. 

5. Inga selfies
Vem älskar inte att lägga ut en fin födelsedagsselfie på Instagram? Ja, det får inte Meghan göra längre. 

När Meghan och Harry besökte Nottingham förra året så berättade Meghan för ett fan att hon inte fick ta selfies. Drottning Elizabeth gillar inte heller selfies – hon tycker att de är "konstiga".

Meghan Markle poserar inför kameran.
Meghan Markle tar en selfie. Bildkälla: Instagram/meghanmarkle

När Meghan förlovade sig med Harry så tvingades hon även att radera sitt Instagramkonto – men den som är nyfiken på hur det såg ut kan läsa mer här. 

6. Inga spel
Att spela lite Monopol på kvällskvisten kan vara trevligt. Men i kungafamiljen är sällskapsspelet strängt förbjudet. 

Monopol
Sällskapsspelet Monopol är totalförbjudet. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

År 2008 avslöjade prins Andrew att spelet är bannlyst från familjesammankomster. Anledningen är att det blir "för våldsamt".

Grattis, Meghan...