Stockholm

Rebecca och Fiona: "Vi kastade bröd på kungen"

Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick kastade bröd på kungen.
Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick berättar i sitt Sommarprat i Sommar i P1 om hur de kastade bröd på kungen. Foto: Stella Pictures, Bertil Ericson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick sommarpratar i Sommar i P1 och berättar om när de under en middag fick för sig att kasta bröd på kung Carl XVI Gustaf.


Läs mer

Ingen har kunnat undgå att dagens sommarpratare är Rebecca Scheja, 29, och Fiona Fitzpatrick, 32, som tillsammans utgör DJ-duon Rebecca och Fiona. 

I sitt sommarprat berättar de bland annat om sin syn på feminism, starka kvinnor som inspirerat dem och även om en mardrömshändelse som ägde rum i Los Angeles då Fiona blev drogad av en okänd man på en poolfest.

Duon har en sekvens i sitt sommarprat som de kallar "rövarhistorier" – och de drar sig till minnes en kväll som varken de eller Sveriges kung Carl XVI Gustaf lär glömma i första taget.

Rebecca och Fiona hade fått äran att spela på Polarpriset, något de har gjort flera gånger. Men efter just den här skandalkvällen blev det inga fler bokningar på Polarpriset.

Rebecca och Fiona på Polarpriset år 2012. Bildkälla: Stella Pictures.

– Vi var bjudna på en väldigt flott middag efteråt och vi hade väldigt dyra klänningar på oss. Jag tror att dom var från Louis Vuitton. Jag var rädd att jag skulle spilla på min. Vår stylist kunde inte sova den natten för han visste ju att jag skulle spilla på min, berättar Rebecca.

Rebecca och Fiona blev bordsplacerade väldigt nära kungen.

– Vi började prata om att vi skulle kasta lite bröd på honom – något du också gjorde. Men SÄPO såg ju det och eskorterade ut oss ganska snabbt och effektivt, berättar Rebecca.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia har traskat på röda mattan på Polarpriset i flera år. Bildkälla: Stella Pictures.

De blev slutligen utslängda – innan de vet ordet av står de utanför festlokalen i Stockholm och deras mobiler är kvar inne på Polarpriset.

– Jag minns det här däremot som att jag tände en cigg, berättar Fiona.

– Det gjorde du också, dubbel bestraffning. Eller dubbelt dåligt beteende, men det blev inget mer Polarpriset för oss efter det i alla fall, fyller Rebecca i.

Men slutet gott, allting gott – tjejernas kväll slutade på krogen Riche i Stockholm. 

Dock utan mobiltelefoner och inga framtida Polarprisetbokningar...

Sommar i P1 släpps som podd kl. 07.00 och sänds i P1 kl. 13.00

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.