Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Magdalena Graaf inför valet: "Livrädd för att bli dömd"

- 28/08/2018, 13:00 -

Bloggaren och TV-profilen Magdalena Graaf, 42, berättar nu om sina tankar inför det stundande riksdagsvalet – och om sina rädslor för att bli dömd.

Riksdagsvalet närmar sig med stormsteg – den 9 september är det dags att gå till vallokalerna och göra sin röst hörd. 

En av de som har börjat inleda sina morgnar med en gnutta politik – eller politisk satir om vi ska vara korrekta – är bloggaren Magdalena Graaf, 42.

I sin blogg berättar Magdalena att hon sitter och googlar på "skojiga valaffischer" och att hon har fnissat åt avsändaren Floskelfabrikens "hundratals varianter".

Magdalena skriver att hon inte vågar lägga ut några exempel på sin blogg – men hon länkar till ett sökresultat på Google som visar satiraffischer som ska se ut att komma från Socialdemokraterna.

Magdalena Graaf
Magdalena Graaf. Bildkälla: Karin Grip/SvD/TT Bild

Vissa affischer är lite mer "lättsamma" – en bild på en kattunge och texten "Varje röst på Moderaterna är en död kattunge".

Andra är direkt främlingsfientliga.

En affisch visar en bild på en vuxen man vid en skolbänk, samt texten "Nu ger vi vuxna afghaner möjligheten att gå i din dotters klass". Andra följer samma linje – en bild på två vuxna män och texten "Pirrig inför skolstarten?".

En annan bild visar en samling människor av olika ursprung tillsammans med Socialdemokraternas ordförande Anders Ygeman. Över bilden står det skrivet "Arbetarpartiet för dig som inte vill arbeta".

Anders Ygeman
Anders Ygeman. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

Magdalena skriver vidare i sitt inlägg att hon är livrädd för att bli dömd som "vänster-höger-rasse-SD:are-sosse-antifeminist" och för att hon inte tar valet på allvar och hånar politiker.

"Jag måste förtydliga. Jag vet INTE vem som står bakom humor/kontot ”floskelfabriken” eller de andra hundratals skämtaffischerna på nätet. Jag stöttar inte dem/deras politik, jag delar INTE deras värderingar. Jag väljer inget parti, eller hånar de andra. Bara ett befriande och gott oskyldigt morgonfniss", skriver Graaf i sin blogg.

Är du nyfiken på vad andra svenska kändisar har sagt om det stundande valet? 

Kjell Bergqvist om SD: "Ett rasistiskt parti"

Joakim Lundells ärliga ord inför valet

Alexandra "Kissie" Nilsson: "SD är kvinnohatare och rasister"

Joel Kinnaman varnar för högerextrema partier – hyllas på nätet