Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Justin Biebers manager: "Jag trodde att han skulle dö"

- 14/09/2018, 17:02 -

Nu berättar Justin Biebers manager Scooter Braun om stjärnans mörka år som var kantade av droger, slagsmål och klammeri med rättvisan. Scooter var riktigt orolig över Justin och trodde att han skulle dö av en överdos.

Justin Bieber, 24, är idag lyckligt nyförlovad med modellen Hailey Baldwin, 21, och har även köpt ett riktigt drömhus i Ontario, Kanada. Där planerar Justin och Hailey att bo och en vacker dag bilda en familj.

Men livet har inte alltid sett ut så för Justin. Åren 2013-2014 så levde Justin riktigt hårt. 

I januari 2014 greps Justin efter att ha kört rattfull i en Lamborghini som han tävlade med på gatan i Miami. Bieber var även påverkad av droger när han greps.

Kort innan Bieber körde rattfull hade polisen gjort en razzia i stjärnans hem. Hela elva polisbilar sladdade då upp utanför stjärnans lyxvilla – och poliserna var på jakt efter bevis mot Bieber, som anklagades för att ha kastat ägg på sin grannes hus.

Justin Bieber
Justin Bieber körde rattfull i Miami när han greps. Bildkälla: Stella Pictures.

Men några ägg-bevis blev det inte för polisen. De drog nämligen en ännu större vinstlott – de hittade droger. 

Polisen hittade ett vitt pulver som de trodde var kokain – men det visade sig sedan vara rent MDMA. Däremot tillhörde inte drogerna Justin – utan det var hans vän Za som hade lämnat drogerna framme på bordet.

I samma veva cirkulerade bilder på Justin där han rökte marijuana, och han sades också vara ett stort fan av morfinbaserad hostmedicin som han blandade ut med läsk.

År 2014 kom även oroväckande rapporter om att Bieber knarkade varje dag – enligt källor så rökte han gräs och tog morfin dagligen. Mer om det kan du läsa här.

Justin Bieber mugshot
Justin Biebers mugshot efter att han greps för rattfylla. Bildkälla: Stella Pictures.

Nu bekräftar Justins manager Scooter Braun, 37, att fansens farhågor under den här perioden stämde. I podcasten Van Lathan’s The Red Pill berättar nu Scooter om Justins mörka tid.

– Jag trodde att han skulle dö. Jag trodde att han skulle gå och lägga sig en natt och ha så mycket skit i sitt system att han inte skulle vakna nästa dag, säger Scooter i podden, skriver People.

Justin Bieber och Scooter Braun
Justin Bieber och Scooter Braun. Bildkälla: Stella Pictures

Scooter berättar att han var orolig varje natt över att förlora Justin. Att Bieber nu har förändrat sitt liv är ingen slump. 

– Han gjorde ett medvetet val att förändras. Han vaknade en dag och sa "Hej, jag behöver prata med dig. Jag vill inte vara den här personen längre". Han gjorde valet och agerade sedan. Resultatet är den man han är idag, berättar Scooter i podden. 

Hailey Baldwin och Justin Bieber
Hailey Baldwin och Justin Bieber. Bildkälla: Stella Pictures