Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bill Cosby i fängelse – så blir hans liv

- 27/09/2018, 13:55 -

Det var under onsdagen som skådespelaren och komikern Bill Cosby dömdes till mellan tre och tio års fängelse

Den amerikanske TV-stjärnan Bill Cosby, 81, fälldes under tisdagskvällen på tre åtalspunkter av domstolen i sin hemstad Philadelphia. Cosby har mött liknande anklagelser från ett femtiotal olika kvinnor men domen han fick gällde bara en kvinna. Kvinnan menar att Cosby ska ha drogat och utnyttjat henne sexuellt år 2004.

Cosby kan dömas till maximalt tio år fängelse på varje åtalspunkt, men kommer att sitta minst tre, samt böter på upp till 25 000 dollar på varje åtalspunkt, skriver SVT.

Bill Cosby
Bill Cosby kommer att sitta minst i tre år i fängelse. Bildkälla: Pennsylvania Dept. of Corrections, via Associated Press
Cosby kommer att sitta på SCI Phoenix i mellan tre till tio år. Han kommer likt de andra fångarna att få ta emot samtal och besök på bestämda tider. Bildkälla: TT/Jacqueline Larma
Så, hur kommer då livet se ut för Cosby inne i fängelset?

Cosby hade sin första dag på fängelset under onsdagen efter den fastslagna domen. Fängelset heter SCI Phoenix, ligger i Pennsylvania och har högsta möjliga säkerhet. De flesta fångarna på fängelset bor med en rumskamrat men Cosby har satts i isolering för sin säkerhet. Detta på grund av den höga risken för att han ska utsättas för våld av de andra fångarna. 

Här kommer Bill Cosby att spendera sin tid under de närmsta åren. Bildkälla: TT/Jacqueline Larma

Och det är ingen våning Cosby placerats i direkt. Cellen han nu sitter i är inte större än fem kvadratmeter. 

TV-profilen kommer att få ringa och ta emot samtal och han kommer även att få ta emot besök på sina speciella besöksdagar. Fysisk kontakt är tillåtet vid speciella besök. Under sina tio första dagar får Cosby i princip bara besökas av advokater eller religösa rådgivare. 

Har du följt rättegången?