Tisdag 19 Okt
Stockholm

Sofia Wistam – här är allt du måste veta om henne

Här är några saker du kanske inte kände till om Sofia Wistam
Här är några saker du kanske inte kände till om Sofia Wistam. Foto: Henrik Montgomery / TT / Stella Pictures

Sofia Wistam känner de allra flesta igen som en folkkär programledarna som vi sett i många av våra favoritprogram. Mets känd är hon kanske för det känslofyllda programmet Sofias änglar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Eva Olga Sofia Wistam föddes den 15 maj 1966 på Lidingö i Stockholm. Hon har växt upp i Botkyrka och Storholmen utanför Lidingö och har sedan tre års ålder skilda föräldrar.

När hon föddes hette hon Eklöf i efternamn men bytte till Eriksson när hon 1989 gifte sig med Orup, som egentligen heter Thomas Eriksson. De skilde sig 1996 och 2003 gifte sig Sofia istället med Magnus Wistam och bytte till hans efternamn. 

Tidig karriär

Redan som 16-åring började Sofia jobba med styling och scenkläder. Hon har stylat många välkända artister, bland annat Orup, Jerry Williams, Carola Häggkvist och Tommy Nilsson. Sedan började hon jobba som fotograf. Hon fotade bland annat omslaget till Orups skiva som heter Orup 2 från 1989 (samma år som de gifte sig). Efter det blev hon researcher på Nyhetsmorgon på TV4. Hon har också varit programledare för barnprogrammet Soff-i-propp i tre år. 

Sofia Wistam år 2003. Bildkälla: Maja Suslin / SCANPIX / TT

Programledarkarriären

Och med det barnprogrammet inleddes karriären som programledare som hon fortfarande har idag. Först var Sofia Wistam främst programledare i radio och har då hörts på Rix FM. 2011 började hon leda programmet Sofias änglar på Kanal 5 tillsammans med Johnnie Krigström och Mattias Särnholm. Programmet sänds än idag och är nu inne på sin elfte säsong.

Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm år 2018. Bildkälla: Erik Simander / TT

Hon har också en framgångsrik podcast tillsammans med Pernilla Wahlgren som heter Wahlgren & Wistam. Podden har vunnit Stora radiopriset för "Årets podd" år 2015. 

På hösten 2017 var Sofia Wistam programledare för serien Temptation Island som sändes i Kanal 5. 

Familjelivet

Sofia Wistam var som sagt gift med Orup från 1989 till 1996. De har en son tillsammans som föddes 1991. 

Orup och Sofia Wistam (då Eriksson). Bildkälla: Stella Pictures

Sofia har ytterligare tre barn, en dotter född år 2000 som hon fick tillsammans med Anders Rahm.

2003 gifte sig Sofia med Magnus Wistam och de är gifta än idag. De har fått två barn tillsammans, båda är  söner födda 2004 och 2007.

Kommentera
Kopiera länk
Dela