Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Frances Bean Cobain – så ser hon ut idag

Nöje | 01/10/2018 16:51

Kurt Cobain och Courtney Loves dotter Frances Bean Cobain har idag hunnit bli 26 år gammal, och är nu modell. Är du nyfiken på hur Frances ser ut?

Den 18 augusti 1992 föddes Frances Bean Cobain i Los Angeles. Frances är dotter till den nu avlidna Nirvana-sångaren Kurt Cobain och artisten Courtney Love, och Frances döptes efter den skotska gitarristen Frances McKee. 

Frances gudfar är R.E.M-stjärnan Michael Stipe och hennes gudmor är skådespelaren Drew Barrymore.

Frances Cobain är idag 26 år gammal och jobbar som modell och konstnär.

Frances Cobain och Courtney Love
Frances Cobain och Courtney Love år 2001. Bildkälla: Stella Pictures.

Visste du det här om Frances?

Hon är modell
I augusti 2006 fotograferades Frances för Elle klädd i sin pappas kända bruna kofta och pyjamasbyxor i ett reportage som handlade om rockstjärnors barn, klädda i deras föräldrars kläder.

– Jag bar hans pyjamas för han hade på sig den när han gifte sig med mamma 1992 i Hawaii. Han var för lat för att ha på sig en smoking, så han gifte sig i pyjamas, berättade Frances då.

Hon har även gjort modelljobb för magasinet Harpers Bazaar, och modellat för Hedi Slimane. År 2017 var Frances ansiktet utåt för Marc Jacobs vår och sommarkampanj.

Courtney Love, Frances Bean och Kurt Cobain
Courtney Love och Kurt Cobain med dottern Frances år 1993. Bildkälla: Stella Pictures.

Frances har varit gift
Den 29 juni 2014 gifte sig Frances med musikern Isaiah Silva. Den 23 mars 2016 så ansökte Frances om skilsmässa, och den 30 november 2017 gick skilsmässan igenom.

Hon är nykter och drogfri
Både Frances mamma Courtney och pappa Kurt var länge beroende av bland annat heroin. Även Frances kämpade länge med ett drogmissbruk, men för över två år sedan så bestämde hon sig för att bli nykter och drogfri.

– Det är en kamp varje dag, berättade Frances, skriver Rolling Stone.

Frances Bean
Frances Bean med sin mamma och pappa den 2 september 1993. Bildkälla: Stella Pictures.

Så mycket pengar har hon
Den 18 augusti 2010 så ärvde Frances 37% av hennes pappas tillgångar. Frances är även den som kontrollerar hur hennes pappas bilder och namn används. Enligt sajten The Richest så har Frances tillgånger på 668 miljoner kronor. 

Kurt Cobain
Kurt Cobain år 1993. Bildkälla: Stella Pictures.

Hur lång är Frances?
Frances är 175 centimeter lång.

Är du nyfiken på hur Frances ser ut idag? Det ser du i klippet ovan!