Stockholm

Anna Anka: "Jag är den mest kända svensken genom tiderna"

Anna Anka i Svenska Hollywoodfruar.
Anna Anka säger i "Svenska Hollywoodfruar" att hon är den mest kända svensken genom tiderna. Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Det är i kvällens avsnitt av "Svenska Hollywoodfruar" som Anna Anka sätter ner foten. Hon anser nämligen att hon är den mest kända svensken genom tiderna.


Läs mer

DJ-stjärnan Tim "Avicii" Bergling. Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic. Det ikoniska bandet ABBA. Ikea-grundaren Ingvar Kamprad. Kemisten Alfred Nobel. Youtubern Pewdiepie. Filmstjärnan Greta Garbo. Datorspelsutvecklaren Notch. Författaren Astrid Lindgren. Regissören Ingmar Bergman

Ja, listan kan göras lång – men alla de ovan brukar kanske räknas till några av de mest kända svenskarna genom tiderna.

Men den svenska Hollywoodfrun Anna Anka, 47, håller inte med. Det är i kvällens avsnitt av "Svenska Hollywoodfruar" som Anna säger sitt. 

Är Anna Anka mer känd än Zlatan? Bildkälla: Stella Pictures.

I avsnittet så bestämmer sig Anna för att bjuda sin frukollega Gunilla Persson, 59, på en härlig lunch.

Anna vill känna Gunilla på pulsen lite – och hon har även ett och annat att säga om Gunillas kändisstatus. Som är riktigt låg, enligt Anka.

– När det gäller vem som är den största Hollywoodstjärnan mellan mig och Gunilla så måste jag ju säga att det är jag. Jag har slagit Gunilla, jag är den största kändisen som någonsin har hänt svensk historia. Dit har Gunilla aldrig kommit, säger Anna Anka i kvällens avsnitt.

Är Anna Anka mer känd än ABBA? Bildkälla: Stella Pictures.

Men Gunilla själv håller inte riktigt med om Ankas ord.

– Jag tror att det var ett misstag av henne att sluta på Hollywoodfruar. Hon ville göra sina egna shower och det gick ju inte så bra för dom tyvärr. Men Hollywoodfruar har ju överlevt och jag tror att hon ångrar att hon inte hängde sig kvar mer, säger Gunilla.

Men känd eller inte – det går ingen nöd på Anna Anka. Anna, som tidigare var gift med artisten Paul Anka, har miljoner på banken. 

Och i kärlekslivet går det riktigt bra. Tidigare under hösten avslöjade nämligen Anna sin nya pojkvän – den betydligt yngre David Johansson från Åhus.

Anna Anka med pojkvännen David Johansson. Bildkälla: Stella Pictures

David är 27 år gammal och har ett förflutet som en framgångsrik friidrottare. Han är nu personlig tränare i Los Angeles, och bor tillsammans med Anna. 

– Jag har en fantastisk pojkvän. Vi är så kära, det är någonting som tittarna får se. Det är äkta, det är inte tillgjort. Vi träffades genom gemensamma vänner i Los Angeles, och har bott ihop i ett och ett halvt år och vi har en fantastisk kärleksrelation ihop, berättade Anka för Nyheter24 i augusti.

"Svenska Hollywoodfruar" sänds ikväll klockan 21.00 i TV3.

Är Anna Anka den mest kända svensken?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.