Top Model-profilen Jael Strauss, 34, drabbad av obotlig cancer

Jael Strauss har skrivit ut den tragiska nyheten på sin Facebook-sida – hon har drabbats av en aggressiv bröstcancer som spridit sig.


Jael Strauss gjorde succé när hon som 23-åring klev in i America’s Next Top Model 2007 och slutade på sjätte plats. Jael gjorde ett starkt intryck på både jury och andra deltagare då livet inte alltid varit så lätt för den unga Jael. Och lättare skulle det inte bli. 

Efter Top Model hamnade Jael i ett svårt metamfetamin-missbruk som hon under en längre tid tampats med. Fem år senare blev hon ren med hjälp av professionell hjälp som hon bland annat fick i kända TV-programmet Dr Phil

Jael klev in i amerikanska Top Model som 23-åring. Hon gjorde succé i tävlingen och tog sig till sjätte plats. Bildkälla: TV3
Efter Top model hamnade Jael i ett svårt meth-missbruk. Hon fick tillslut professionell hjälp. Bildkälla: Jael Strauss Instagram
"Jag vill inte dö. Jag behöver ett mirakel", skrev Strauss på sin Facebooksida. Nu möter hon starkt stöd hos sina följare som till och med startat en insamling. Bildkälla: Jael Strauss Instagram

Men nu har profilen stött på ännu en fruktansvärd motgång. Hon fick nyligen reda på att hon drabbats av en aggressiv form av bröstcancer, och att hon i värsta fall bara har några månader kvar att leva. 

”Jag hade tänkt att skriva något långt för vissa av er förtjänar att veta, den 2 oktober diagnostiserades jag  av bröstcancer som är i fjärde stadiet. Den har spridit sig aggressivt i min kropp och är obotlig. Med behandling kan det förlänga mitt liv med ”några få månader” säger läkarna”, skriver Jael Strauss i sitt inlägg.

Jael berättade på sin Facebooksida att hon drabbats av en aggressiv form av cancer som spridit sig. Bildkälla: Jael Strauss Facebook

"Jag vill inte dö. Jag behöver ett mirakel", avslutar hon sitt inlägg med. 

Nu möter hon ett stark stöd från vänner, fans, följare och familj. Hennes vänner har nu startat en insamling till läkarkostnaderna som kommer med sjukdomen. Anledningen är att hon inom en månad kommer förlora sitt jobb, och därmed även bli av med sin sjukförsäkring.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Såg du Jaels säsong av America’s Next Top Model?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

1 timme sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

2 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...