Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jessica Almenäs tar över Breaking News efter Filip och Fredrik

- 25/10/2018, 15:14 -

Programledaren Jessica Almenäs tar nu över Kanal 5:s aktualitetsprogram "Breaking News" som tidigare har gjorts av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Sedan hösten 2011 har programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ledsagat tittarna bland aktuella nyheter och snackisar i programmet "Breaking News" på Kanal 5. 

Nu tar programledarprofilen Jessica Almenäs över programmet.

Den 19 november klockan 22.00 är det premiär för nya Breaking News med Jessica Almenäs.

– Breaking News har länge varit ett av mina absoluta favoritprogram. Jag tycker det är Sveriges roligaste och mest oförutsägbara aktualitetsprogram. Det har varit jättekul att hoppa in som vikarie hos Filip och Fredrik tidigare, och det blir ännu roligare att få göra programmet på mitt eget sätt, säger Jessica Almenäs. 

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.
Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. Bildkälla: Stella Pictures

Hon ser nu fram emot att få ta över programmet.

– Jag älskar direktsänd tv där allt kan hända, och har längtat efter att få göra det sen jag gick över till Kanal 5. Det ska bli kul att få sätta min egen prägel på Filip och Fredriks briljanta programformat, och jag är stolt över att få förtroendet att ta över stafettpinnen i höst, säger Jessica Almenäs i ett pressmeddelande.

"Breaking News" är direktsänt, och visas måndag till torsdag.

Jessica Almenäs
Jessica Almenäs tar nu över "Breaking News". Bildkälla: Stella Pictures

Tidigare under dagen avslöjade tidningen Expressen att Filip och Fredrik har en ny storsatsning på gång. 

Den folkkära programledarduon ska välja ut och paketera internationella dokumentärer för Dplay. Enligt Expressen kommer Filip och Fredrik även själva att göra flera dokumentärer.

– På sikt tänker vi att vi fortsätter köpa in dokumentärer som vi gillar, men även att vi gör egna grejer och om vi får höra att någon har ett projekt som de inte riktigt har gått i mål med så kan vi hjälpa till. Även skitbra filmer, speciellt dokumentärer, har ju svårt att få finansiering. Så det här känns som ett nytt ben på kroppen som är allt annat man gör, berättade Fredrik Wikingsson för Expressen.

Kommer du sakna Filip och Fredrik?