Nu berättar Jonna Lundell om förlossningspsykosen
Nu berättar Jonna Lundell om förlossningspsykosen och tiden på psyket. - Foto: Youtube/Jocke&Jonna, Instagram/joakimlundell

Nu berättar Jonna Lundell om förlossningspsykosen

Nu berättar Jonna Lundell om tiden med förlossningspsykosen som resulterade i att hon fick åka akut till psyket. Där fick Jonna vara innan hon födde dottern Lunabelle.


För lite mer än en vecka sedan föddes Joakim och Jonna Lundells lilla mirakel – nämligen dottern Lunabelle. 

Tiden innan förlossningen var tuff för Jonna. Några dagar innan Lunabelle såg världens ljus för första gången så drabbades nämligen Jonna av en förlossningspsykos.

Joakim berättade då om svårigheterna. Jonna såg och hörde saker som inte existerade, fick svårigheter med minnet och drabbades även av självmordstankar. Hon kände också att hon inte älskade barnet. 

Men efter förlossningen så tycks Jonna må otroligt mycket bättre. I parets senaste vlogg så berättar nu Jonna om den svåra tiden.

Jonna Lundell drabbades av en förlossningspsykos. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

"Jag har mått superdåligt"

– Ni vet ju om att jag har mått väldigt dåligt och legat inne på psyket och så vidare, och det har varit en väldigt, väldigt, väldigt jobbig period och jag har mått superduperdåligt, berättar Jonna.

Hon säger att det enorma stöd hon har fått har varit otroligt värdefullt. Både Joakim, Danjal och alla i hennes direkta närhet har ställt upp – och självklart alla parets fina fans.

Jonna Lundell har inte haft det lätt den senaste tiden – men sedan dottern Lunabelle föddes så mår Jonna mycket bättre. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

– Jag mådde jätte jättedåligt, det var skit helt enkelt. Det fanns inte en enda god tanke i mitt huvud. Det enda jag ville var att få ut barnet ur min kropp, jag började få panik och tänkte bara "barnet måste ut och det måste ut nu", säger Jonna.

– Det var krångel med allting, det bara snurrade i mitt huvud. Det var tufft, säger Jonna.

"Jag är kär i Lunabelle"

– Jag mår mycket bättre psykiskt, jag känner mig starkare. Även om jag är trött fortfarande och känner mig utmattad efter allt som har hänt när det är så mycket känslor som har lämnat kroppen, så känner jag att jag har styrka till att klara mig, säger Jonna i vloggen.

All den kärlek hon har fått från fansen har hon kvar inom sig och den har hjälpt till att stärka henne igen.

Jonna Lundell med glädjetårar i ögonen. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

– Jag har styrka till att ta hand om bebisen, jag har styrka att ta hand om mitt liv här och finnas i nuet. Kärleken jag har till Lunabelle är oändlig så ni behöver absolut inte oroa er för det. Jag är kär i Lunabelle, säger Jonna med glädjetårar i ögonen.

Härligt att höra att Jonna mår bättre!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

3 timmar sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.