Nu berättar Jonna Lundell om förlossningspsykosen

- 06/11/2018, 13:52

Nu berättar Jonna Lundell om tiden med förlossningspsykosen som resulterade i att hon fick åka akut till psyket. Där fick Jonna vara innan hon födde dottern Lunabelle.

För lite mer än en vecka sedan föddes Joakim och Jonna Lundells lilla mirakel – nämligen dottern Lunabelle. 

Tiden innan förlossningen var tuff för Jonna. Några dagar innan Lunabelle såg världens ljus för första gången så drabbades nämligen Jonna av en förlossningspsykos.

Joakim berättade då om svårigheterna. Jonna såg och hörde saker som inte existerade, fick svårigheter med minnet och drabbades även av självmordstankar. Hon kände också att hon inte älskade barnet. 

Men efter förlossningen så tycks Jonna må otroligt mycket bättre. I parets senaste vlogg så berättar nu Jonna om den svåra tiden.

Jonna Lundell
Jonna Lundell drabbades av en förlossningspsykos. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

"Jag har mått superdåligt"

– Ni vet ju om att jag har mått väldigt dåligt och legat inne på psyket och så vidare, och det har varit en väldigt, väldigt, väldigt jobbig period och jag har mått superduperdåligt, berättar Jonna.

Hon säger att det enorma stöd hon har fått har varit otroligt värdefullt. Både Joakim, Danjal och alla i hennes direkta närhet har ställt upp – och självklart alla parets fina fans.

Jonna Lundell
Jonna Lundell har inte haft det lätt den senaste tiden – men sedan dottern Lunabelle föddes så mår Jonna mycket bättre. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

– Jag mådde jätte jättedåligt, det var skit helt enkelt. Det fanns inte en enda god tanke i mitt huvud. Det enda jag ville var att få ut barnet ur min kropp, jag började få panik och tänkte bara "barnet måste ut och det måste ut nu", säger Jonna.

– Det var krångel med allting, det bara snurrade i mitt huvud. Det var tufft, säger Jonna.

"Jag är kär i Lunabelle"

– Jag mår mycket bättre psykiskt, jag känner mig starkare. Även om jag är trött fortfarande och känner mig utmattad efter allt som har hänt när det är så mycket känslor som har lämnat kroppen, så känner jag att jag har styrka till att klara mig, säger Jonna i vloggen.

All den kärlek hon har fått från fansen har hon kvar inom sig och den har hjälpt till att stärka henne igen.

Jonna Lundell
Jonna Lundell med glädjetårar i ögonen. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

– Jag har styrka till att ta hand om bebisen, jag har styrka att ta hand om mitt liv här och finnas i nuet. Kärleken jag har till Lunabelle är oändlig så ni behöver absolut inte oroa er för det. Jag är kär i Lunabelle, säger Jonna med glädjetårar i ögonen.

Härligt att höra att Jonna mår bättre!