Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så går föräldralivet för Jocke och Jonna

- 07/11/2018, 12:06 -

Det är i ett öppet och ärligt inlägg som Jonna Lundell skriver om familjelivet som hon och maken Joakim Lundell just nu lever i.

Youtube-paret Joakim Lundell och Jonna Lundell blev för cirka en vecka sedan föräldrar till sin älskade dotter Lunabelle. Den lilla krabaten vägde 3 685 gram, var 49 centimeter lång och kom ut den 28 oktober klockan 10:31 i Norrköping. Familjen skrev ut sin lycka på sociala medier och har även delat med sig av sina dagar i sina vloggar och videos på Youtube. 

Lunabelle
Lilla Lunabelle vägde 3 685 gram och var 49 centimeter lång när hon kom ut. Bildkälla: Joakim Lundell Instagram

Men att få barn är såklart en stor omställning och svårt att förbereda sig på innan man själv varit med om det. Sena nätter, konstant oro, lite sömn och ett överflöd av tankar och funderingar om huruvida man gör rätt eller inte hör till en småbarnsförälders vardag. 

Jocke, Jonna, Batman och Lunabelle
Paret säger att det känns som att Lunabelle har funnits i deras liv för alltid. "Man vill bara stanna tiden", säger Jonna. Bildkälla: Youtube

Nu har Jonna valt att skriva ut ett inlägg om hur livet rullat på för den lilla familjen, och som det ser ut så stormtrivs profilerna med det nya föräldralivet. 

"Det känns som att hon funnits i våra liv för alltid. Jag har faktiskt redan nu börjat tänka ”stanna tiden nu går den för snabbt”. Vi tycket redan att hon utvecklats så mycket under dessa 7 dagar och hon är jätte duktig med allt. Föräldralivet har verkligen förändrat oss totalt och vi är så himla lyckliga och skulle inte byta ut detta liv mot något annat", skriver Jonna.

"Vågar inte sova i samma säng"

Lunabelle har redan börjat sova i sin egen säng, vilket gått förvånansvärt bra. Detta är på grund av att Joakim inte vågar sova i samma säng som henne då han rullar runt mycket när han sover och slänger med armarna. Detta skapar såklart en oro om att han ska skada bebisen eller att någon av dem ska råkar rulla på henne.

Lunabelle
På grund av att Jocke rör sig så pass mycket har paret inte vågat sova med Lunabelle i sängen. Men att sova i sin egen lilla säng – det var ingen match för den här tuffingen. Bildkälla: Jonna Lundell Instagram

Jocke har även kunnat börja åka nån kväll på spelningar och dylikt, trots att det känns jobbigt. 

– Jag saknar ju Jonna och Lunabelle hela tiden trots att man bara är borta en kväll, säger han i en video.

Jonna berättar också i videon att Lunabelle inte är så förtjust i att amma från henne, utan att hon enbart äter ur flaskan, vilket skapade en oro hos föräldrarna. 

– Hon vill verkligen bara äta ur flaskan, vilket får mig att känna mig som en dålig mamma. Att jag inte ens klarar av att amma henne. Men det viktigaste är ju trots allt att hon äter och går upp i vikt, säger hon. 

Paret har också valt vem som blir gudfar – vilket är den nära vännen Danjal

– Vi har båda längtat efter att börja livet på riktigt. Och det känns fantastiskt, säger paret i en video.