Marvel-skaparen Stan Lee död – blev 95 år gammal

- 12/11/2018, 20:16 -

Stan Lee var med och skapade Marvel och tillsammans med Steve Dikto tog Stan fram Spider-Man. Han ligger även bakom superhjältar som Hulken, Iron-Man och X-Men. Under måndagen avled Stan. Han blev 95 år gammal.

Stan Lee är mannen som var med och skapade serietidningsföretaget Marvel, och Stan skapade även några av världens mest kända karaktärer så som Hulken, Iron Man, X-Men och Spider-Man.

Stan, som egentligen heter Stanley Martin Lieber, föddes den 28 december 1922. 

Sin 96:e födelsedag fick han aldrig uppleva. Nu meddelar nämligen Tmz att Stan är död, något som bekräftas av hans dotter.

Det var under måndagen den 12 november 2018 som en ambulans hämtade Lee i hans hem i Hollywood Hills. 

Stan kördes sedan akut till sjukhuset Cedars-Sinai Medical Center. Det var på sjukhuset som Stan senare avled, skriver Tmz.

Det senaste året har varit tufft för Stans hälsa. Han har bland annat varit sjuk i lunginflammation och haft problem med sin syn.

Stan var även känd för att ha små roller i alla de filmer som gjordes på hans karaktärer. Bland annat har vi sett honom som en man på ett kasino i "Black Panther", i "Iron Man 3" skymtade han förbi som domare i en skönhetstävling och i "Hulken" har han spelat väktare.

Stans dotter J.C berättar för Tmz om sin pappa:

– Min pappa älskade alla sina fans. Han var världens bästa, och anständiga man, säger J.C till Tmz.

Stans hustru Joan avled år 2017. De hade då varit gifta i 69 år.

Vila i frid <3>