Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Joakim och Jonna Lundells dotter Lunabelle –  det betyder namnet

- 13/11/2018, 11:01 -

Joakim och Jonna Lundells dotter fick det vackra namnet Lunabelle. Men vägen till att paret bestämde sig för det namnet var inte spikrak – läs mer om namnets betydelse här.

Söndag den 28 oktober 2018 föddes Joakim och Jonna Lundells dotter Lunabelle i Norrköping.

Och att det skulle bli just det namnet bestämde paret redan i somras. I en vlogg som de spelade in i juni så fick fansen följa med i processen när de skulle välja ett namn. 

Då skrev de ner tio namn var – och av de namnen skulle två namn väljas ut. Namn som Pillow, Claudia, Chloe och Bellatrix ströks direkt.

Joakim ratade även det namn som Jonna gillade mest – nämligen Luna. I vloggen så såg det ut som att Jocke och Jonna sedan skulle välja mellan namnen Belle eller Sky

Joakim och Jonna Lundell
Joakim och Jonna Lundell lät fansen vara delaktiga när de skulle välja namn till dottern. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

I kommentarsfältet under parets video så kommenterade många fans att de tyckte att Luna var det finaste namnet – men det hade ju Joakim strukit...

– Ni är så många som har tipsat om ett namn, eller ja två namn, som jag verkligen älskar. Alltså jag älskar det till 200 procent. Ibland är ni bara så sjukt jäkla smarta. Så jag tänker faktiskt kolla med Jocke om han tänker det samma för i så fall är det ju faktiskt ni som har valt namn på vår bebis, sa Jonna i en vlogg där hon pratade till parets fans.

I juli så hade paret efter många om och men äntligen bestämt sig – i en ny vlogg avslöjade de då att deras dotter kommer att heta Lunabelle – mycket tack vare fansen som alltså gav paret den idén. 

Lunabelle Lundell
Det blev alltså Lunabelle Lundell! Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

Så det blev helt enkelt en kombination av det namn som Jonna höll varmast om hjärtat, och så det vackra Belle.

Jocke och Jonna kanske fick inspiration av Elena Belle och Michael Theannes dotter Luna Belle som föddes den 27 september 2017.

Lunabelle Lundell
Lunabelle Lundell. Bildkälla: Instagram/jonnalundell

Så vad betyder då det unika namnet?

Jo, Luna betyder "måne" på latin, och är ett vanligt spanskt namn. I kombination med Belle, som betyder "vacker" på franska så är alltså betydelsen av namnet "vacker måne".