Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonna Lundell om rädslan över Lunabelle: "Hjälplös"

- 14/11/2018, 15:30

Nu berättar den nyblivna mamman Jonna Lundell om rädslan över dottern Lunabelle. – Jag är så himla rädd, säger Jonna.

Det har gått lite mer än två veckor sedan som Jonna Lundell, 24, födde sin efterlängtade dotter Lunabelle. 

Sedan dess har Jonna, Lunabelle och självklart Joakim Lundell, 33, levt i en härlig familjebubbla. 

Parets lyxvilla i Norrköping har förvandlats till en mysig högborg där gos med bebisen och hunden Batman står på menyn.

Men att vara nybliven förälder har sina baksidor också – och då pratar vi inte om vakna nätter och blöjbyte. 

Joakim, Jonna och Lunabelle Lundell
Joakim, Jonna och Lunabelle Lundell. Bildkälla: Instagram/jonnalundell

I sin blogg berättar nu Jonna öppet om den rädsla hon känner över Lunabelle. När hon åker bil med Lunabelle är Jonna både nervös och rädd. Oavsett vem som kör så finns obehaget där.

"Jag är så himla rädd att man antingen ska få sladd och att det händer nått eller att det kanske är någon fartdåre där ute som tappt kontrollen eller någon som kanske kör påverkad av alkohol eller annat. Jag är verkligen jätte otrygg när vi sitter i en bil", skriver Jonna och frågar sina läsare om alla mammor känner så – och kommer det att gå över?

"Herregud vad hjälplös"

"Jag vill ju inte att det slutar med att vi låser in oss för att undvika faror, det funkar ju inte för fem öre…", skriver Jonna i bloggen.

Tidigare i veckan var även Jocke och Jonna med Lunabelle på sjukhuset för en rutinkontroll av hennes hörsel. Även det besöket väckte en oro i Jonnas bröst.

"Herregud vad hjälplös man känner sig och ens barn är som den sköraste glasskål man kan hitta som man tror kommer att gå sönder så fort en doktor eller linkande känner och klämmer", skriver Jonna i sin blogg.

Lunabelle Lundell
Lunabelle Lundell. Bildkälla: Instagram/jonnalundell

Lunabelles hörsel var som den skulle – men Jonna var så nervös att hon höll andan i flera minuter.

"Vad man känner sig otillräcklig och hjälplös på så många plan som förälder. Wow, jag fattade ju så klart att man var lite orolig för saker då och då men inte alls på den här nivån. Man älskar verkligen någon så extremt högt om man är så här rädd om någon!", skriver Jonna.