Fredag 27 Maj
Stockholm

Så visade Linn Ahlborgs bror sitt stöd – efter läckta bilderna

Linn Ahlborg berättar om bilderna
Linn Ahlborg valde under veckan att prata ut om de bilder som läckte för cirka ett halvår sedan. Hon stöttades då av sin bror William. Foto: William Ahlborg Instagram

Linn Ahlborg, 19, valde nyligen att att berätta om de bilder som spreds på henne för ett halvår sedan. Nu stöttas hon av sina fans – men någon som verkligen visade sitt stöd under tiden händelsen ägde rum – det var hennes bror William.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var för ungefär ett halvår sedan som det läckte ut avklädda bilder på Youtubeprofilen Linn Ahlborg, 19. Det dröjde inte lång tid innan Linn fick över 10 000 meddelanden i inkorgen från människor som undrade om bilderna, och det dröjde heller inte länge förrän de hade nått eleverna på hennes skola. 

Bilderna var nu spridda på Snapchat, Instagram, Twitter på Youtubevideos och till och med på porrsidor. Vissa hade till och med skapat Instagramkonton med enbart Linns läckta bilder. 

– Det kändes som att varenda elev på hela jävla skolan visste om det. Det blev helt tyst när jag gick förbi i korridorerna. När jag hade passerat började folk viska och skratta. Här hade jag en så stor klump i magen och den klumpen finns fortfarande kvar än idag, berättar Linn i sin video. 

Valde att berätta för föräldrarna

Linn bestämde sig snabbt för att berätta om det hela för sina föräldrar. 

– Då insåg jag att jag måste ringa mamma. Att ringa sina föräldrar och berätta att deras dotters tuttar flyger runt på internet är ju inte så kul, säger Linn.

Men föräldrarna tog det hela bra och stöttade Linn genom det hela. Och någon som verkligen visade sitt fulla stöd – det var Linns storebror William Ahlborg, 20.

"Ta inga bilder, skicka inga bilder. Det är så jävla lätt att dom hamnar i fel händer", säger Linn till sina följare. Bildkälla: Linn Ahlborg Instagram

Både William och Linns pappa Jonas Ahlborg fick nämligen tonvis med kommentarer på sina Instagramkonton efter att bilderna spridits. Tillslut valde William att visa sin ståndpunkt en gång för alla. 

William har ett Instagramkonto med över 53 000 följare. Där möttes han dagligen av ett hav kommentarer om Linns bilder. Tillslut valde han att svara – och det gjorde han med bravur. Bildkälla: William Ahlborg Instagram

"Här är en bild på mig och världens bästa lillasyster och är det någon som tycker eller tänker något annat så kan ni dra åt helvete", skrev han under en bild på honom och Linn. 

Även Linns pappa svarade då och då att folk som talade illa om Linn kunde "dra från hans Instagramkonto". 

Efter att pratat ut om de spridda bilderna hyllas nu Linn av sina fans som tycker det är viktigt att prata om, bland annat för de som varit med om samma sak. Några av kommentarerna lyder:

"Du är goals Linn. Du har höjts så mycket i mina ögon efter det här". 

"Du gjorde inget fel älskade Linn. Håll huvudet högt"

"Så imponerad av hur stark du är"

Så säger lagen: 

Att i hämndsyfte sprida nakenbilder på någon annan är enligt svensk lag brottsligt, och den som sprider hämndporr kan dömas för olaga integritetsintrång eller grovt olaga integritetsintrång. Straffet är böter eller fängelse. För olaga integritetsintrång är maxstraffet fängelse i 4 år.

Har du tagit lättklädda bilder någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Musikmaraton till stöd för ukrainska musiker

Publicerades: 2 timmar sedan

Sony gör tv-serie av "Horizon: Zero dawn"

Publicerades: 3 timmar sedan

Yes-trummisen Alan White död

Publicerades: idag 03:11

Då släpps "Star wars"-serien "Andor"

Publicerades: idag 02:34

A-ha tvingas ställa in efter röstproblem

Publicerades: igår 22:47

Depeche Modes keyboardist död

Publicerades: igår 21:38