Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonna Lundell om aborten som 14-åring: "Ångrade det"

Nöje | 15/11/2018 16:50

Det är i Joakim och Jonna Lundells senaste video som de väljer att berätta om aborten som Jonna gjorde när hon bara var 14 år gammal. Då var det för Jonna en självklarhet, men senare i livet när paret kämpade mot ofrivillig barnlöshet – då ångrade hon sig.

Joakim och Jonna Lundell njuter för fulla muggar av det mysiga familjelivet. Det är snart en månad sedan deras underbara dotter Lunabelle kom till världen. Paret uppdaterar flitigt om hur föräldralivet går och visar stolta upp sin bebis på sociala medier där de hyllas av fansen för sin söta bebis. 

Lunabelle Lundell
Den supersöta Lunabelle Lundell. Bildkälla: Instagram/jonnalundell

Men vägen fram till lilla Lunabelle har varit allt annat än enkel. 

Jocke och Jonna kämpade i hela fem år med ofrivillig barnlöshet och de skickades fram och tillbaka mellan läkare som utlovade hjälp och medicin – men ingenting hände. I samma veva drabbades Jonna av svåra cellförändringar i underlivet, vilket slutligen resulterade i att hon fick operera bort en bit av livmodertappen. Detta gjorde att de fick skjuta upp sitt försök att få barn. 

En läkare gjorde slutligen upptäckten att Jonna inte hade någon ägglossning, vilket blev lite av en brytningspunkt. Jonna blev sedan medicinerad med Levaxin för att stimulera sköldkörteln och även med Letrozole som stimulerade hennes ägglossning. 

– Äntligen har vi fått reda på vad felet är. Jag har inte haft någon ägglossning och det var det jag misstänkt redan från början men som ingen lyssnat på. Nu har vi iallafall fått superbra hjälp och jag ska börja på en medicin som heter Letrozole som stimulerar ägglossningen, så får vi se hur det går, berättade Jonna i ett blogginlägg.

Detta gjorde att Jonna slutligen blev gravid. 

Joakim och Jonna Lundell
Joakim och Jonna Lundell blev såklart överlyckliga när de fick reda på att Jonna var gravid. Bildkälla: Joakim Lundell Instagram

Men det är inte första gången Jonna varit gravid. 

När hon var 14 år genomgick hon nämligen en abort – vilket hon berättar om i parets senaste video. Jocke och Jonna svarar på vilka rykten de hört om sig själva, varav ett var att Jonna varit gravid en gång tidigare. 

– Ja. Det stämmer att jag varit gravid en gång tidigare, nämligen när jag var 14 år. Och det kom som en rejäl chock. Min mamma sa då "Jonna, jag stöttar dig i vad du än vill göra. Vill du behålla det så stöttar jag dig i det och vill du ta bort det stöttar jag dig i det", men det fanns inte på kartan att jag ville behålla det då, säger hon och fortsätter. 

Joakim och Jonna Lundell
"Tänk vad galet det hade varit om du var 34 och ditt barn 20. Jag menar folk i den åldern umgås ju faktiskt, säger Joakim skämtsamt. Bildkälla: Youtube

– Men nu många år senare när jag och Jocke försökte få barn och det först inte gick så kände jag att jag ångrade det. Att jag sumpade min enda chans till att få bli mamma någon gång. Men idag ångrar jag det såklart inte, säger hon. 

Vill du ha barn?