Jonna Lundell blev gravid när hon var 14 år
Jonna Lundell berättar nu om aborten hon gjorde när hon var 14 år gammal. - Foto: Jonna Lundell Instagram

Jonna Lundell om aborten som 14-åring: "Ångrade det"

Det är i Joakim och Jonna Lundells senaste video som de väljer att berätta om aborten som Jonna gjorde när hon bara var 14 år gammal. Då var det för Jonna en självklarhet, men senare i livet när paret kämpade mot ofrivillig barnlöshet – då ångrade hon sig.


Joakim och Jonna Lundell njuter för fulla muggar av det mysiga familjelivet. Det är snart en månad sedan deras underbara dotter Lunabelle kom till världen. Paret uppdaterar flitigt om hur föräldralivet går och visar stolta upp sin bebis på sociala medier där de hyllas av fansen för sin söta bebis. 

Den supersöta Lunabelle Lundell. Bildkälla: Instagram/jonnalundell

Men vägen fram till lilla Lunabelle har varit allt annat än enkel. 

Jocke och Jonna kämpade i hela fem år med ofrivillig barnlöshet och de skickades fram och tillbaka mellan läkare som utlovade hjälp och medicin – men ingenting hände. I samma veva drabbades Jonna av svåra cellförändringar i underlivet, vilket slutligen resulterade i att hon fick operera bort en bit av livmodertappen. Detta gjorde att de fick skjuta upp sitt försök att få barn. 

En läkare gjorde slutligen upptäckten att Jonna inte hade någon ägglossning, vilket blev lite av en brytningspunkt. Jonna blev sedan medicinerad med Levaxin för att stimulera sköldkörteln och även med Letrozole som stimulerade hennes ägglossning. 

– Äntligen har vi fått reda på vad felet är. Jag har inte haft någon ägglossning och det var det jag misstänkt redan från början men som ingen lyssnat på. Nu har vi iallafall fått superbra hjälp och jag ska börja på en medicin som heter Letrozole som stimulerar ägglossningen, så får vi se hur det går, berättade Jonna i ett blogginlägg.

Detta gjorde att Jonna slutligen blev gravid. 

Joakim och Jonna Lundell blev såklart överlyckliga när de fick reda på att Jonna var gravid. Bildkälla: Joakim Lundell Instagram

Men det är inte första gången Jonna varit gravid. 

När hon var 14 år genomgick hon nämligen en abort – vilket hon berättar om i parets senaste video. Jocke och Jonna svarar på vilka rykten de hört om sig själva, varav ett var att Jonna varit gravid en gång tidigare. 

– Ja. Det stämmer att jag varit gravid en gång tidigare, nämligen när jag var 14 år. Och det kom som en rejäl chock. Min mamma sa då "Jonna, jag stöttar dig i vad du än vill göra. Vill du behålla det så stöttar jag dig i det och vill du ta bort det stöttar jag dig i det", men det fanns inte på kartan att jag ville behålla det då, säger hon och fortsätter. 

"Tänk vad galet det hade varit om du var 34 och ditt barn 20. Jag menar folk i den åldern umgås ju faktiskt, säger Joakim skämtsamt. Bildkälla: Youtube

– Men nu många år senare när jag och Jocke försökte få barn och det först inte gick så kände jag att jag ångrade det. Att jag sumpade min enda chans till att få bli mamma någon gång. Men idag ångrar jag det såklart inte, säger hon. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha barn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

De får Dynamostipendiet

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

1 timme sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

2 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.