Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonna Lundell om förlossningspsykosen – var den fejk?

- 16/11/2018, 11:05 -

Jonna Lundell drabbades av en förlossningspsykos innan hon födde dottern Lunabelle. Joakim och Jonnas fans tror nu att Jonna fejkade psykosen – men hur ligger det till egentligen?

Den 28 oktober 2018 blev Youtubeparet Joakim och Jonna Lundell föräldrar. Då födde Jonna parets dotter Lunabelle, och nu lever hela familjen sitt drömliv i lyxvillan i Norrköping. 

Men innan förlossningen var tillvaron inte helt enkel för Jonna Lundell. Under den sista tiden av graviditeten riktigt tuff för Jonna, och några dagar innan Lunabelle såg världens ljus för första gången så tvingades Jonna åka in akut till psyket. Anledningen var att hon hade drabbats av en förlossningspsykos.

– Hon hör och ser grejer som inte existerar, hon minns inte vad hon säger. Hon får självmordstankar och hon känner att hon inte älskar barnet, berättade då Joakim.

Sedan Lunabelle föddes så fullkomligen lyser det om Jonna, och paret har lämnat den tuffa tiden bakom sig.

Jonna Lundell
Jonna Lundell blev inlagd på psyket. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

Fansens teori: Jonna fejkade psykosen

Men tidigare i veckan så hade Joakim och Jonna en frågestund på sin kanal. De svarade då på de rykten som fansen har hört om dom – och då visade det sig att många trodde att Jonna fejkade sin förlossningspsykos.

Jonna frågar chockat om någon har frågat det – och Joakim berättar då att det är många som har skickat in just den frågan.

– Jag blev helt chockad att det ens kom upp som en fråga. Jag trodde faktiskt inte det, säger Jonna.  

Jonna Lundell
Jonna Lundell mår nu mycket bättre. Bildkälla: Instagram/jonnalundell

Hon samlar sig innan hon väljer att berätta om den svåra tiden:

– Jag låg ju inne på psyket och vi satt och pratade med en terapeut och en massa personal från psyket. Du blir inte inlagd på psyket om du hittar på någonting. Du kan inte fejka för att hamna där, och jag vill ju inte ens hamna där. Och dom ville inte ens släppa hem mig. Jag vet inte ens vart det kommer ifrån, säger Jonna.

Gjorde slut

Joakim undrar om det inte är så att folk kommer tro att det är fejk vad som än händer dom eftersom många har svårt att förstå att de också är människor. 

Joakim drar en parallell till när de gjorde slut och hade ett uppehåll, och många trodde då att även det var fejk och bara någonting som paret gjorde för att få visningar på sin kanal.

– Förlossningspsykos låter ju också såpass grovt och de här symptomen som kom, och man har aldrig hört det innan. Men det är jättevanligt men det är så tabubelagt ämne, berättar Joakim i videon.