Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rapstjärnan Tekashi69 riskerar livstids fängelse

- 20/11/2018, 11:05 -

Daniel Hernandez går under artistnamnen Tekashi69 och 6ix9ine. Nu står han åtalad för sex stycken olika grova brott. Det rör sig bland annat om rån, utpressning och olaga vapeninnehav. Han riskerar nu livstids fängelse.

För en vecka sedan gästade rapstjärnan Tekashi69 radioprogrammet "The Breakfast Club". Då sa han att det enda han var rädd för var Gud och FBI. 

Och nu har just FBI satt klorna i Tekashi, vars ritkiga namn är Daniel Hernandez. Den 22-åriga rapparen kan nu dömas till livstidsfängelse, och anledningen är en rad grova brott som Tekashi69 nu står åtalad för.

Brotten rör utpressningar, vapeninnehav, rån och droglangning. Eftersom Tekashi redan innan var villkorligt dömd då han haft sex med en minderårig så ser det inte ljust ut för honom.

Enligt Tmz så har det nu kommit fram flera detaljer kring de brott som Tekashi ska vara inblandad i.

Tekashi69
Tekashi69 riskerar nu livstids fängelse för en rad grova brott. Bildkälla: Instagram/6ix9ine

I april så väntade Tekashi i en bil utanför ett kontor i New York. Tekashi filmade då när hans manager rånade några av Tekashis rivaler.

En annan incident är när skott avlossades vid arenan Barclays Center i New York. Tekashi var då närvarande när någon från hans gäng sköt flera skott mot en annan bil.

I juli ska Tekashi även ha beställt ett mord på en rival. Det slutade med att en person blev skjuten i foten.

I september gjorde polisen en razzia i Tekashis hem i Brooklyn, New York. Under tillslaget hittades bland annat ett halvautomatiskt gevär i modellen AR-15.

6ix9ines vapen
Det vapen som polisen hittade i 6ix9ine's hem i New York. Bildkälla: TMZ

Tmz rapporterar att Tekashi har nekats borgen, och nu står åtalad för sex stycken olika brott. 

Det mest allvarliga är att han har skjutit med vapen under pågående brott. För det brottet finns livstids fängelse med i straffskalan, och som minst kan han få 25 år i fängelse, skriver Tmz.

Tekashi69, som även går under artistnamnet 6ix9ine, slog igenom i slutet av år 2017 med låten "Gummo". Hans samarbete med Nicki Minaj mynnade ut i superhiten "Fefe".