Joakim och Jonna Lundell
Joakim och Jonna har äntligen fått hjälp av polisen. Under flera veckors tid har de tvingats ta emot dödshot från en ung man i Stockholm. - Foto: Joakim Lundell Instagram/Björn Larsson Ask / SvD / TT

Joakim Lundell: "Han som hotat oss har förts till psykakuten av polisen"

Efter hatet och hoten som Joakim Lundells familj fått utstå har polisen nu äntligen agerat och tagit in mannen som lagts in på psyket. "Nu hoppas vi att han får den hjälp han behöver för att bli frisk", säger Joakim.


Det är under flera veckors tid som de nyblivna föräldrarna Joakim och Jonna Lundell tvingats ta emot dödshot från en ung man i Stockholm. 

Dödshoten har varit extremt stötande och mannen publicerade även en rad otäcka bilder till. Bland annat visade bilderna hur mannen skadar sig själv med olika tillhyggen –  han har eldat på sig själv, bränt sig med cigarettfimpar samt huggit sig själv med en kniv. Han bär även en svart mask som täcker ansiktet. 

Mannens Insatgramkonto där han skrev ut grova hot mot Lunabelle har nu stängts ned. Bildkälla: Joakim Lundell Instagram

Trots att Joakim vädjat till polisen om hjälp tog det lång tid innan någonting hände. Men tillslut bad polisen honom att komma in på förhör. Och det var då de insåg allvaret. 

Efter många försök fick Joakim och Jonna tillslut träffa polisen. När de fick se hoten de mottagit under de senaste dagarna valde de att agera direkt. Bildkälla: Joakim Lundell Instagram

Nu har mannen blivit omhändertagen av polisen och förts till psykakuten. 

– Han har tydligen en lång historia av sjukdom och har även tidigare blivit anmäld för olaga hot, men då lades det hela ned, berättar Joakim för Nyheter24

– Nu är alla hans sociala medier borttagna och han han blivit omhändertagen. Nu hoppas vi att han får den hjälp han behöver för att kunna bli frisk, tillägger han.

Strax efter att Joakim och Jonna fick reda på att polisen agerat så somnade de båda med Lunabelle och vovvarna. Bildkälla: Joakim Lundell Instagram

På grund av att familjen under en veckas tid legat på helspänn så tog det inte många minuter innan både Joakim och Jonna somnade efter polisens besked. 

– Vi somnade direkt tillsammans med Lunabelle och hundarna, berättade en lättad Joakim. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit utsatt för hot någon gång?
Tack för din röst!