Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

High15 klara för Melodifestivalen 2019 - ”Wow vi är med i Mello”

- 27/11/2018, 17:11

Tjejgruppen High15 ska vara med och tävla i Melodifestivalen 2019. De tävlar med låten "No Drama" i den första deltävlingen som hålls i Göteborg 2 februari.

På en presskonferens i SVT-huset på tisdagsförmiddagen avslöjades vilka artister som är med i Melodifestivalen 2019. I den första deltävlingen, som hålls i Göteborg 2 februari, är tjejgruppen High15 med och tävlar med låten ”No Drama”. 

 Det känns så kul och spännande. Vi är jättetaggade, men lite nervösa måste vi erkänna. Men det här kommer att bli så kul! , säger Lleucu Young 

Gruppen High 15 består av 15- och 16-åriga tjejerna Lleucu Young, Tiana Salmon, Amie Parfitt och Alva Lindgren. De har varit ett band i drygt tre år och kör mest pop och RnB. 

Tjejgruppen High15
Tjejgruppen High15 tävlar i Melodifestivalen 2019 med låten "No Drama". Bildkälla: high15official/Instagram

Låten ”No Drama” som de ska tävla med handlar om ju det - att man ska undvika drama. Låten är skriven av Joy Deb, Linnea Deb och Kate Tizzard. 

– Vår låt är en ungdomlig feel good-låt som man kan dansa till. Låten är ”No drama”, precis som den heter. Det är så mycket drama runtom med allting. Som sociala medier, världen, överallt. Vi vill förmedla ”No drama”, att man ska leva i nuet, säger Tiana. 

Det är första gången som de är med i Melodifestivalen och det är först nu som de inser att det här händer på riktigt. 

– Det här är ju det största man kan göra i Sverige så det är en bra erfarenhet. Vi har ju inte heller fått säga det här till någon, så därför har det inte känts verkligt. Men nu får man liksom säga det till alla sina kompisar, då blir det en helt annan grej, säger Tiana. 

– Det känns väldigt nervöst faktiskt. Det är nog först idag som vi verkligen inser att wow vi är med i Mello. Det är så svårt att inse för det är så stort för oss, det här blir ju det största vi gör i vår karriär hittills. Det känns skitkul, säger Alva. 

Slog igenom i Talang

Tjejerna blev stora på internet redan för några år sedan genom sin Youtubekanal där de har lagt ut mycket covers. De träffades på Stage Academy´s artistutbildning och kände att de var en perfekt kombination av röster och personligheter. 2017 nådde de ut till svenska folket genom sin medverkan i TV4:s Talang där de tog sig till semifinal. 

- Den senaste tiden har vi släppt några låtar och gigat ganska mycket. Vi har jobbat mycket i studion också och skrivit mycket nytt. Vi hoppas på att få släppa mycket av det nästa år, säger Amie. 

Se High15 tävla med låten "No Drama" 2 februari i Göteborg eller på SVT.  

Se hela intervjun som Nyheter24 gjorde med gruppen High15 i klippet ovan.

Ser du fram emot att se High15 tävla i Mello 2019?