Onsdag 23 Jun
Stockholm

Deltagaren Li berättar: "Här är allt tittarna inte får se i Bachelor"

Bachelor Sverige
Vad gör egentligen tjejerna på dagarna när de inte är på date?. Foto: TV4Play

Vad gör egentligen tjejerna på dagarna när de inte är på date? Vad får de för mat? När kliver de upp egentligen? Och får de ha kontakt med sin familj där hemma? Här är allt du behöver veta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Årets Bachelor börjar lida mot sitt slut och vilken säsong det bjudits på. Den enda efter den andra har fallit pladask för polisen David Möller och nu är det bara ett par tjejer kvar. En av dem är träningsprofilen Li Åvall från Stockholm. Och det är inte bara Lis personlighet som fångat tittarnas intresse utan även hennes bedårande hund Bruce. 

– Produktionen sa att jag gärna kunde ta med honom så då gjorde jag det, säger hon. 

Under programmets 5-6 inspelningsveckor får tjejerna turas om att gå på date med David för att han ska få en chans att lära känna dem bättre. Det kan handla om allt ifrån att gå och klättra tillsammans, till att gå ut och äta romantiska middagar, paddling och annat kul. 

Men med tanke på att tjejerna är över 20 stycken i början så är det ju många som får vänta kvar i huset under tiden han och någon annan är på date. Många har då ställt sig frågan – vad gör man på dagarna i Bachelor-huset?

Nu är det fem som är kvar för att slåss som Davids hjärta. Bildkälla: TV4Play

– Vi fick inte lämna huset och tomten, så det blev att vi hängde runt poolen, spelade kort, yatzy, läste någon bok, hittade på saker bara för att få tiden att gå. Exempelvis dubba sig till att vara med i "Bad Bitches of Bachelor" haha. Ibland tränade vi, men det var egentligen alldeles för varmt för det, så det blev nog inte mer än 15-30 min träning, berättar hon. 

Hur var maten?

– Maten är caterad från ett hotell bredvid huset som kom i sådana där stora silverplåtar. Ofta ris, potatisklyftor, kycklingklubbor, tzatziki, moussaka och så vidare. Vi var några tjejer som smet ut nån kväll och festade. Då träffade vi faktiskt kocken och han som var ”sallads-ansvarig” så vi bad om vissa förändringar då som mer fetaost i salladen, mer av något annat, mindre av något annat och sådär. Så bjöd vi på drinkar och shots.Vips så blev maten godare och vi bara fnissade varje gång maten kom till huset!

"Vi fick ringa ett samtal på 15 minuter, i övrigt fick vi inte ha någon kontakt med de hemma". Bildkälla: TV4Play

Vinet man dricker, är det något ni åker och handlar själva eller finns det typ i en kyl där inne?

– Vi fick bara lite bubbel på roscermonierna. Vinet vi dricker fick vi köpa själva. Då åkte de som var ansvariga för oss tjejer och köpte det och annat, exempelvis godis, tamponger, rakhyvlar, läsk. Så lämnade vi våra kort med koder till dom, berättar Li.

När kliver man upp på dagarna?

– Vi blev väckta ca kl 07.00 varje morgon, film-teamet kom ca kl 08.00-ish. Då skulle vi vara klara att filmas, ätit frukost och sitta samlade någonstans som tex vid poolen, så kom någon med ett brev. Teamet gick runt kl 23.00-00.00 varje kväll tills någon kom tillbaka från sin dejt, spelade in det, utfrågningen, sen gick dom och vi fick sova.

Fick ni ha någon kontakt med familj & vänner?

– Nej. Efter några veckor fick vi ringa hem i cirka 15 min samtidigt. Alla på samma sketna wi-fi. Jag ringde mamma och hennes man och någon vän snabbt. Annars fick vi varken ha mobil eller dator. Vi visste ingenting om vad som hände hemma i Sverige, inga nyheter, ingenting. Det gjorde oss lite galna ibland. Inte så stimulerande. Ibland sneglade jag över någons mobil och såg någon som skrivit någon status på Facebook om vädret, fotbolls-VM, någon hockey-match, någonting från en nyhetssida och sådär. Men man blev så glad att man råkade säga högt: "Åååh, vad fint väder hemma i Sverige". Så tog dom ned mobilerna och gick iväg, avslutar hon. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela