Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ernst Kirchsteigers miljoner – mycket pengar tjänar han

- 04/12/2018, 16:27

Tv-profilen Ernst Kirchsteiger, 61, är en av Sveriges mest folkkära programledare. Nu är han aktuell med "Jul med Ernst" i TV4. Men har du koll på hur mycket pengar han tjänar?

På torsdag klockan 20.00 är det säsongspremiär för Ernst Kirchsteigers "Jul med Ernst" på TV4. 

Det folkkära programmet är inne på sin elfte säsong, och i årets första avsnitt får vi följa med Ernst till det vackra Sjömagasinet intill värmländska sjön Saxen.

Där börjar julstöket med Ernst, som har lovat att bjuda på inspirerande matlagning och pyssel.

Erst är en av landets mest älskade Tv-profiler, och han har en lång karriär bakom sig. Från "Sommartorpet" i SVT till den långa tiden på TV4 där han synts i både "Sommar med Ernst" och "Jul med Ernst". 

ERNST KIRCHSTEIGER
Snart är det premiär för "Jul med Ernst" i TV4. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

Ernst är dessutom delägare i Färg & Form Sweden AB, som gör allt från porslin, barnkläder, köksprylar och mycket annat.

Tjänar miljoner

Ernst varma personlighet har onekligen gjort honom till en av branschens mest välbetalda – han har nämligen gott om miljoner på kontot.

I det senaste årsbokslutet så gjorde Ernsts aktiebolag 5,85 miljoner kronor i vinst. Då har han dubblat vinsten från året innan då han gjorde en vinst på 2,4 miljoner kronor. Ernst har dessutom 7,7 miljoner kronor i tillgångar.

Ernsts söner Ludvig, 30, och Sebastian, 34, jobbar även med sin pappa. Ludvig Kirchsteiger är vd för Färg & Form Sweden, och på samma företag jobbar Sebastian Kirchsteiger.

Ernst med sonen Ludvig.
Ernst med sonen Ludvig. Bildkälla: Stella Pictures

– Jag hoppas att mina barn ska förvalta varumärket Ernst – att det ska fortsätta att leva. För till slut är det ingen som kommer ihåg vem den här långa människan var som gick runt barfota. Jag tänker att grabbarna skulle göra det på ett fantastiskt sätt, de skulle verkligen förvalta det på ett bra sätt, berättade Ernst i en intervju med Kristoffer Triumf i podcasten "Värvet" år 2013.

En annan Tv-profil som har dragit in många miljoner är "Äntligen hemma"-snickaren Martin Timell. Här kan du läsa om hans miljonregn.