Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel utanför Campus Manilla.
Prinsessan Estelles skandalskola Campus Manilla möts av massiv kritik. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Prinsessan Estelles skandalskola Campus Manilla möts av kritik

Elitskolan Campus Manilla på Djurgården i Stockholm räknar prinsessan Estelle till en av sina elever. Men kanske inte länge till. Nu kantas nämligen skolan av flera skandaler och nu har Skolinspektionen ingripit.


På lummiga Djurgården i Stockholm ligger Campus Manilla. Elitskolan kan räkna prinsessan Estelle till en av sina elever, men på den anrika skolan går även barn till näringslivstoppar och kändisar.

Skolan har kantats av skandaler, och nu kräver Skolinspektionen att Campus Manilla ska ta i med hårdhandskarna för att komma till bukt med problemen. 

Enligt Aftonbladet så hittade Skolinspektionen en hel del att anmärka på. Hur skolan hanterar kränkande behandlingar och klagomål är två saker. 

Elever har vittnat om hur kränkningar går alldeles för långt innan en lärare väljer att anmäla. Om de ens gör det. Alla händelser har nämligen inte anmälts till rektorn, skriver Aftonbladet.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med dottern Estelle utanför Campus Manilla.Bildkälla: Stella Pictures

Prinsessan Estelle utsatt för kidnappningshot

Bara i år har Skolinspektionen fått in flera anmälningar, och det rör sig om våld och hot. Ett barn ska ha hotats till livet på skoltid.

Även prinsessan Estelle, 6, har hotats. Under hösten avslöjade Aftonbladet att elever på skolan hade kontot "Manillabitches" på Instagram. Där kränktes flera elever, och på kontot riktades alltså ett hot mot prinsessan Estelle.

"Om jag kidnappar prinsessan Estelle på lunchrasten, hur mycket borde lösensumman vara då?”. #prinsessanifara".

På elitskolan Campus Manilla går barn till miljonärer, kändisar och kungligheter. Bildkälla: Stella Pictures

Enligt Aftonbladet så kan skandalerna innebära att kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer låta Estelle byta skola.

– Blir det ingen förändring på skolan så kommer förmodligen Daniel och Victoria överväga att byta skola, har en källa tidigare berättat för tidningen.

"Stötande och obegripligt"

Skolans rektor Carina Hagström-Bergh berättar för Aftonbladet att hon aldrig kommer att tillåta kränkande behandling på skolan och att de brister som Skolinspektionen har uppmärksammat kommer att åtgärdas.

I våras avslöjades det hur Campus Manilla hade låtit barn till rika och förmögna gå före i skolkön – och detta tack vare en kvot som var menad för nyanlända flyktingbarn. Men skolan tog aldrig in någon flykting. 

Istället valde skolan att ta in barn till rika familjer som hade bott utomlands. Skolan fick då även en ersättning från kommunen på 10 000 kronor per barn.

Utbildningsminister Gustav Fridolin reagerade starkt på skandalen. I en intervju med Expressen sa han att det var både "stötande och obegripligt".

– Man undrar ju vilken värld de lever i. I resten av skolvärlden möter vi en global flyktingkris och försöker ge barn från krig och helvete en ny start i livet. Det skulle Campus Manilla kunna hjälpa till med, sa Fridolin till Expressen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

3 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.