Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Eric Ericson gör comeback i "På Spåret"

Nöje | 07/12/2018 16:38

Skådespelarduon Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen återvänder till "På Spåret". Vi känner igen Eric från "Irene Huss" och "Molanders", men vad gör han idag?

Eric Ericson deltar i det andra avsnittet av det folkkära programmet "På spåret". Han tävlar tillsammans med skådespelaren Kjell Wilhelmsen som är känd för att ha medverkat i teveserien "30 grader i februari". Duon deltog även i programmet 2014 och 2015. Senaste gången kom de ända fram till en semifinal.

I kväll möter de duon från "Skärgårdsdoktorn"; Samuel Fröler och Ebba Hultkvist Stragne. De lyckades skrapa ihop 31 poäng, men fick se sig besegrade av författaren Bea Uusma och komikern Kristoffer Appelquist som fick hela 39 poäng.

Eric Ericson som också är skådespelare är aktuell med "Hidden: Förstfödd" där Izabella Scorupco och August Wittgenstein spelar i huvudrollerna. Fantasy/Thriller-serien handlar om en dold värld mitt i ett mörkt och regnigt Stockholm. 

Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen
Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen tävlar i "På Spåret". Bildkällor: Adam Ihse/TT, Fredrik Sandberg/TT

Storyn kommer ursprungligen från romanen "Förstfödd" som är skriven av författaren Filip Fredriksson. Eric Ericsson kommer att spela rollen som Schiller och serien kommer att sändas på Viaplay 2019. 

44-åringen har tidigare spelat polismannen Fredrik Stridh i kriminalserien "Irene Huss". Han medverkade också i rollen som Olof Molander i "Molanders". Utöver filmrollerna så har han också spelat i ett antal teaterpjäser på Helsingborgs stadsteater och Folkteatern i Göteborg.

Han debuterade i teverutan som en av ungdomarna i teveserien "Storstad" 1990. Eric spelade en blyg och tillbakadragen ungdom som hade en problematisk relation till sin ensamstående pappa.

Eric är gift med skådespelaren Tove Wiréen som bland annat har varit med i "Johan Falk".

I kväll så kan du se Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen tävla i "På spåret" klockan 21.00 i SVT1.

Tittar du På Spåret?