Tisdag 22 Jun
Stockholm

Prinsessan Sofias egna ord om fina dansen

Prinsessan Sofia.
Prinsessan Sofia spenderade en eftermiddag i en danslokal med en grupp funktionsnedsatta barn. Foto: TV4/TT

2018 har varit ett händelserikt år för Kungafamiljen med flera resor i Sverige och runt om i världen. Bland annat besökte Prins Carl-Philip och Prinsessan Sofia Värmland – där Prinsessan passade på att ta en svängom med en grupp fantastiska barn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under året som gått har journalisten Jesper Börjesson följt Kungafamiljen – både hemma i Sverige och på resor runt om i världen. I dokumentärfilmen Kungahuset 2018 följer Börjesson med Kungaparet på ett stort statsbesök i Japan och Kronprinsesseparet på en känslosam resa i mellanöstern. Oavsett var de befinner sig så väcker kungafamiljen stort intresse. 

Prins Carl-Philip och Prinsessan Sofia besökte Karlstad, i Värmland. Det är en plats som betyder mycket för dem båda eftersom de är Hertig och Hertiginna för landskapet. På dagens agenda stod både dans, jakt och medverkan på en dyslexi-mässa. 

Medan Prins Carl-Philip medverkade på en konferens för viltvård så spenderade Prinsessan Sofia eftermiddagen i en danslokal tillsammans med en grupp funktionsnedsatta barn. 

– Dans är ju ett sätt att kunna uttrycka sig och känna glädje och gemenskap med andra. Jag tror att det är viktigt för de här barnen som jag har träffat idag. Jag tycker att det är ett väldigt fint jobb de gör här, säger Prinsessan Sofia. 

Prinsessan Sofia spenderade en eftermiddag i en danslokal tillsammans med en grupp funktionsnedsatta barn. Bildkälla: TV4

Ett av barnen frågar Sofia hur hon blev en prinsessa. Hon svarar att hon blev prinsessa för att hon blev kär i en prins. Sedan fortsatte de att rocka loss till Gloria Estefans klassiska 80-talsdänga ”Conga”. 

– Mina depåer av kärlek är fyllda till max. Det var en fantastisk eftermiddag, säger Prinsessan Sofia. 

2018 har varit ett händelserikt år för Kungafamiljen – med flera jubileum. Ätten Bernadotte har under 200 år varit landets regenter och Kung Carl XVI Gustaf är den regent som suttit längst på den svenska tronen. Dessutom har Drottning Silvia fyllt 75 år. 

Det blev många utlandsresor för Kungafamiljen. Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel besökte Jordanien och Libanon. Syftet med resan var att lyfta fram FN:s hållbarhetsmål, som Kronprinsessan är internationell ambassadör för. 

För Kungen och Drottningen blev det ett besök i Tokyo, Japan. De blev inbjuda av den japanska regeringen för att fira 150 år av diplomatiska relationer. Kungaparet hade med sig en stor delegation bestående av företagsledare och politiker. Tanken var bland annat att Kungaparet skulle agera dörröppnare i olika affärer. 

– Nu passar vi på att utnyttja det här med 150 år av diplomatiska relationer med Japan, för att både fira och utnyttja för olika seminarier och möten. Det gäller att träffas, mötas, skapa förtroende och bygga nya broar, sa Kung Carl XVI Gustaf. 

Kungahuset 2018 sänds på juldagen den 25 december 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Se i klippet ovan när Prinsessan Sofia dansar med barnen.

Tycker du om Kungafamiljen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela