Prinsessan Sofia.
Prinsessan Sofia spenderade en eftermiddag i en danslokal med en grupp funktionsnedsatta barn. - Foto: TV4/TT

Prinsessan Sofias egna ord om fina dansen

2018 har varit ett händelserikt år för Kungafamiljen med flera resor i Sverige och runt om i världen. Bland annat besökte Prins Carl-Philip och Prinsessan Sofia Värmland – där Prinsessan passade på att ta en svängom med en grupp fantastiska barn.


Under året som gått har journalisten Jesper Börjesson följt Kungafamiljen – både hemma i Sverige och på resor runt om i världen. I dokumentärfilmen Kungahuset 2018 följer Börjesson med Kungaparet på ett stort statsbesök i Japan och Kronprinsesseparet på en känslosam resa i mellanöstern. Oavsett var de befinner sig så väcker kungafamiljen stort intresse. 

Prins Carl-Philip och Prinsessan Sofia besökte Karlstad, i Värmland. Det är en plats som betyder mycket för dem båda eftersom de är Hertig och Hertiginna för landskapet. På dagens agenda stod både dans, jakt och medverkan på en dyslexi-mässa. 

Medan Prins Carl-Philip medverkade på en konferens för viltvård så spenderade Prinsessan Sofia eftermiddagen i en danslokal tillsammans med en grupp funktionsnedsatta barn. 

– Dans är ju ett sätt att kunna uttrycka sig och känna glädje och gemenskap med andra. Jag tror att det är viktigt för de här barnen som jag har träffat idag. Jag tycker att det är ett väldigt fint jobb de gör här, säger Prinsessan Sofia. 

Prinsessan Sofia spenderade en eftermiddag i en danslokal tillsammans med en grupp funktionsnedsatta barn. Bildkälla: TV4

Ett av barnen frågar Sofia hur hon blev en prinsessa. Hon svarar att hon blev prinsessa för att hon blev kär i en prins. Sedan fortsatte de att rocka loss till Gloria Estefans klassiska 80-talsdänga ”Conga”. 

– Mina depåer av kärlek är fyllda till max. Det var en fantastisk eftermiddag, säger Prinsessan Sofia. 

2018 har varit ett händelserikt år för Kungafamiljen – med flera jubileum. Ätten Bernadotte har under 200 år varit landets regenter och Kung Carl XVI Gustaf är den regent som suttit längst på den svenska tronen. Dessutom har Drottning Silvia fyllt 75 år. 

Det blev många utlandsresor för Kungafamiljen. Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel besökte Jordanien och Libanon. Syftet med resan var att lyfta fram FN:s hållbarhetsmål, som Kronprinsessan är internationell ambassadör för. 

För Kungen och Drottningen blev det ett besök i Tokyo, Japan. De blev inbjuda av den japanska regeringen för att fira 150 år av diplomatiska relationer. Kungaparet hade med sig en stor delegation bestående av företagsledare och politiker. Tanken var bland annat att Kungaparet skulle agera dörröppnare i olika affärer. 

– Nu passar vi på att utnyttja det här med 150 år av diplomatiska relationer med Japan, för att både fira och utnyttja för olika seminarier och möten. Det gäller att träffas, mötas, skapa förtroende och bygga nya broar, sa Kung Carl XVI Gustaf. 

Kungahuset 2018 sänds på juldagen den 25 december 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Se i klippet ovan när Prinsessan Sofia dansar med barnen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om Kungafamiljen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.