Måndag 21 Jun
Stockholm

Annie Lööf hamnade i Hollywoodfruarnas bråk: "Det var absurt"

Annie Lööf, Anka Anka och Maria Montazami
Annie Lööf hamnade mitt i Hollywoodfruarnas bråk. Foto: Anders Wiklund/TT, @annie_loof/Instagram

Annie Lööf skulle precis gå in i tv-studion när det märkliga inträffade. Ett gräl startade mellan Maria Montazami och Anna Anka – mitt i skottelden stod Centerpartiets partiledare. "Oväntade möten", skrev Annie Lööf på Instagram.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har varit en hektisk period för Annie Lööf. Valrörelsen, intensiva debatter och framförallt den pågående regeringsbildningen som fortfarande är olöst. Men Centerpartiets partiledares mest bisarra händelse i år inträffade redan i augusti, på Aftonbladets redaktion.

När Annie Lööf skulle gå in till Aftonbladet Morgons tv-studio hamnade hon mitt i ett bråk. Där stod nämligen Hollywoodfruarna Maria Montazami och Anna Anka, och tjafsade mitt i sminkrummet. En absurd händelse som chockade Centerpartiets frontkvinna.

– Gud, vad det här var surrealistiskt, sa partiledaren till Aftonbladet samtidigt som hon skrattade.

Haft många dispyter

Hollywoodfruarna har haft ett antal dispyter genom åren, bland annat har Anna Anka anklagat de andra fruarna för att ha spelat för mycket på sex under programmet.

Annie Lööf är van vid att hantera konflikter i riksdagen, men att hamna i ett bråk mellan realitystjärnor var något helt annat.

– Det var absurt att se. Annie mitt mellan Anna Anka och Maria Montazami, med sina stora hår och glamorösa Hollywoodsminkningar. Hon bara gapade. När de hade gått ut skrattade vi allihop och Annie sa:”Gud vad det här var surrealistiskt, säger Carina Nilsson, sminkansvarig på Aftonbladet TV.

Situationen har under hösten blivit ett hett samtalsämne i både nöjesvärlden och i den politiska kretsen. Och efter bråket publicerade Annie Lööf en bild på Instagram tillsammans med Hollywoodfruarna.

Annie Lööf hamnade mitt i Hollywoodfruarnas bråk. Bildkälla: @annie_loof/Instagram

"Oväntade möten i valrörelsen. Började morgonen med Mix Megapol och Aftonbladet TV-morgon."

Bråkade om politik

Grälet ska ha handlat om politik komiskt nog. Anna Anka ansåg nämligen att Maria Montazami inte borde ha rätt till att rösta i det svenska valet, eftersom Montazami har ett amerikanskt medborgarskap.

Men när Anka hade lämnat sminkrummet förklarade Annie Lööf för Montazami att hon visst hade rösträtt, då hon fortfarande är svensk medborgare. Partiledaren sa att hon kunde rösta via brevröst eller i en amerikansk vallokal, till exempel vid den svenska ambassaden i Washington.

Anna Anka har dock inte rösträtt i det svenska valet, eftersom hon har avsagt sitt svenska medborgarskap.

Tittar du på Hollywoodfruar?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela