Tisdag 25 Jan
Stockholm

Farmen-deltagaren Emelie Karlsson: Feminism är rasism mot män

Emelie Karlsson i Farmen
Emelie Karlsson i Farmen skrev en omdiskuterad debattartikel där hon menade att feminism är rasism mot män. Foto: TV4

Igår presenterades de nya deltagarna i TV4:s "Farmen". Och en av de färgstarka deltagarna är Emelie Karlsson, 25. Hennes debattartikel om feminism har tidigare blivit hett omdiskuterad. Håller du med henne?

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Igår presenterades de nya deltagarna i "Farmen". Den tolfte säsongen av TV4:s långkörare har premiär den 6 januari 2019, och programledare är som tidigare Paolo Roberto.

– Det är intressant att det varje år går att lyckas hitta de mest fantastiska karaktärerna! I år är det många starka viljor och höga röster och det kan ju bara gå på ett sätt! Vad ska man säga – en fantastisk säsong väntar, sa Paolo i ett uttalande.

Och det verkar onekligen som att Paolo har rätt. En av deltagarna är nämligen 25-åriga Emelie Karlsson som jobbar som försäljningschef i Vikersund i Norge.

Paolo Roberto är programledare för Farmen. Bildkälla: TV4

Emelie är minst sagt inte rädd för att sticka ut – i november 2017 skrev Emelie en debattartikel på Nyheter24 – och den väckte minst sagt starka känslor. Över 7 700 reaktioner blev det på Emelies text som handlade om att feminism är rasism mot män.

"Feminismen har gått för långt"

"Jag tänker att om man är så himla rädd för män så borde man stanna hemma eller kontakta en psykolog. Om man inte kan gå utanför dörren utan att vara rädd för att bli våldtagen, då är det något fel på dig och inte dem runt dig", skrev Emelie bland annat.

Emelie tycker att feminismen har gått för långt och att deras enda mål är att "trycka ner män".

Emelie Karlsson är ny deltagare i "Farmen". Bildkälla: Instagram/emzikk

"Feminister vill ha makt när de går runt med sina fula tröjor som det står "girl power" på", skriver hon och fortsätter:

"Tänk vilket jäkla liv det hade blivit om man hade haft en tröja som det står "white power" på. Då hade folk reagerat eftersom det är fel, men det feminister håller på med är precis samma sak. Det är rasistiskt mot en folkgrupp, och den folkgruppen är män."

"Kvinnor ska inte gå topless"

Hon avslutade sin omdiskuterade debattartikel med att skriva:

"Män och kvinnor är olika, det är inte meningen att kvinnor ska gå topless. Vi är födda olika med olika kroppar och det kommer aldrig att bli 100 procent jämställdhet mellan könen, vare sig man vill eller inte".

Många höll med Emelie och hyllade henne för den minst sagt laddade texten. Andra blev upprörda, och i kommentarsfältet löd några röster såhär:

”Det finns inte ord för hur arg detta inlägget gör mig”

”Hahahahha är detta ett skämt eller?!”

”Kvinnohat dödar. Manshat får en man att kanske känna sig lite ledsen.”

”Suck..”

"Oj, vilken analys. Jag diskuterade artikeln med ett par av mina (manliga) feministiska vänner. Först skrattade vi, sen insåg vi att det inte var något skämt"

Här kan du läsa Emelies debattartikel.

Håller du med Emelie?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela