JCbuzz
Joakim och Jonna Lundells bolag stämmer en manlig Youtuber på 250 000. Bland annat på grund av grovt förtal. - Foto: Stella Pictures/TT

Joakim Lundell stämmer annan Youtuber på 250 000 kronor: "Fått nog"

Joakim Lundells bolag stämmer nu en annan manlig Youtuber för förtal. Mannen ska enligt stämningsansökan betala 250 000 kronor och är även polisanmäld på sex stycken andra punkter.


Joakim Lundell och frun Jonna Lundell hade minst sagt  en del att stå i under den sista delen av 2018. Paret tvingades motta en rad olika hot från en ung man boendes i Stockholm. Hoten var riktade både mot Jocke och Jonna men även mot parets gemensamma dotter Lunabelle

Efter att Joakims fans listat ut vem mannen var kunde polis kopplas in och mannen åkte in på psykakuten. 

Men 2019 har inte börjat lättare för paret. 

Joakim och Jonna Lundell. Bildkälla: Stella Pictures

Nu ligger de nämligen i en twist med en annan manlig Youtuber. Kanalen där mannen bland annat lägger ut reaktionsvideos har omkring 22 000 prenumeranter och är bland annat känd just för den öppna konflikten med Joakim. Känt för kanalen är även att mannen är väldigt kvinnofientlig och provokativ. 

Efter otaliga påhopp på Joakim och Jonna har paret nu valt att ta hjälp av polis samt av en advokatbyrå. Totalt är mannen anmäld på sex punkter, bland annat utpressning, olaga hot och hot om våldtäkt. 

Han ska enligt stämningsansökan även betala 250 000 kronor till paret inom tre dagar, annars går ärendet över till tingsrätten och kommer eventuellt att kräva mannen på rättegångskostnaderna också. 

Utdrag från stämningsansökan.

– Vi kommer inte att ge oss här. Säger Joakim till Nyheter24.

Mannens konto har tidigare tagits bort, men han har då skapat nya. 

Det är långt ifrån första gången han fått anmälningar på sig från kända Youtubers. 

Planerar att starta upp egen dokusåpa

Utöver terror och rättsliga åtaganden har paret Lundell stora planer för året som ligger framför sig– nämligen att sända en ny dokusåpa i ett helt nytt format. Denna idé har Joakim dragit igång med hans gamla vapendragare Daniel Riley som han gjort mycket jobb med tidigare, exempelvis spökjakter och livestreams.

Tanken med nya dokusåpan är att den absolut inte ska sändas på någon tv-kanal utan att det endast ska visas på Youtube. Men hur det än sänds så kommer exakt allt att vara live – dygnet runt.

– Jag fick tanken från att om jag och Jonna kan få mer tittare av att filma vårt liv nästan varje dag och i stort sätt slå varenda tv-format på svensk tv, så varför kan jag inte slå rekord i tittare på en dokusåpa?, sa Joakim till Nyheter24.

På sin Instastory uppmanade Joakim sina följare att tipsa om kul deltagare. Inom ett dygn hade han fått in makalösa 32 000 ansökningar som han berättar för Nyheter24 när Instastoryn varit uppe i ett dygn. Och då har inte ens den riktiga castingen satt igång ännu.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

2 timmar sedan

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.