Kenza och Aleks ska bli föräldrar
Kenza och maken Aleks ska bli föräldrar. Nu berättar hon om parets resa. - Foto: Kenza.se

Kenza om läkarnas chockbesked: "Sa att jag var på väg in i klimakteriet"

Under nyårsdagen avslöjade bloggaren och stilikonen Kenza och hennes man Aleksandar Subosic på Instagram att de ska bli föräldrar. Men resan till parets gemensamma bebis har varit allt annat än enkel.


Det var under tisdagen som Kenza och hennes make Aleks avslöjade sin bebislycka på Instagram. Gratulationerna haglade över paret och strax efteråt släppte även Kenza en video där hon berättar om kampen paret gått igenom för att kunna få barn. 

Och resan har varit allt annat än enkel. 

Paret har länge försökt att bli föräldrar, men efter många månaders försök valde de att ta hjälp av läkare och fertilitetsexperter.  Ännu en lång period av dåliga besked, chock, besvikelse, sprutor, rädsla, defekta embryon och smärta följde – men dagen kom sedan då ett riktigt chockbesked skulle landa i deras knä. 

Precis när Kenza skulle till att påbörja sin tredje IVF-behandling så blev hon gravid naturligt.  

I en video har bloggerskan nu släppt en väldigt känslosam video där hon berättar om parets resa. 

I en öppen och ärlig video berättar nu Kenza om hennes och makens resa mot bebisen som nu ligger och växer i hennes mage. Bildkälla: Kenza.se

"För ett år sedan, i samma veva som min pappa gick bort, så visade det sig att min oro var sann. Vi hade försökt bli med barn ett tag och prickat in rätt varenda månad och jag bara visste att något var fel. Första halvåret var man pirrig, allt var kul och spännande och man hade tålamod. Visste ju att det kunde ta tid. Men sedan började det bli frustrerande, och varför är min menscykel så konstig? Tänkte att det var hormonfel, kanske pga min sköldkörtel eller något, skriver hon på bloggen". Hon fortsätter:

"Efter utredning på IVF-kliniken visade det sig vara värre än vad vi hade kunnat tänka oss. Jag närmar mig klimakteriet. 26 år gammal fick jag höra att mina ägg snart är slut och att vi kanske behöver fundera på äggdonation", skriver hon. 

Det var på Instagram som Kenza avslöjade den fantastiska nyheten. Bildkälla: Kenzas Instagram

På sina sociala medier tackar hon varmast för fansens stöd och gratulationer men samtidigt vädjar hon till allmänheten och säger att folk måste vara med öppna med fertilitetsproblem. Hon säger även att människor måste vara mer försiktiga när det kommer till att fråga kvinnor om när de vill skaffa barn.

"För några veckor sedan, när vi hade tagit oss förbi de känsliga 13 veckorna, valde jag att göra en video om detta. Hur läskigt det än är att blotta sig på detta sätt så vill jag göra det, dels för att förklara för er varför jag mått så dåligt under 2018 men främst för att ta bort skammen kring fertilitetproblem. Jag hoppas att jag kan hjälpa någon där ute att känna sig lite mindre ensam, och lite mer hoppfull", avslutar hon. 

Här kan du se videon i sin helhet.

Stort grattis säger vi!

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
Har du någon gång varit orolig över att inte kunna bli gravid?
Tack för din röst!