Stockholm

Lancelot "Lance" Hedman flydde från stormen i Thailand

Lance Hedman flydde från stormen i Thailand
Lance Hedman flydde från stormen på Koh Samui i Thailand. Foto: Instagram, AP Photo/Sithipong Charoenjai/TT Bild

Lancelot "Lance" Hedman befann sig på Koh Samui, och den tropiska stormen Pabuk närmar sig. Lance flydde i panik från ön – och han lyckades få de sista platserna på båten.


Läs mer

Lancelot "Lance" Hedman, 18, befinner sig i skrivande stund i Thailand. Hans mamma Magdalena Graaf, 43, bloggade under gårdagen om ett telefonsamtal som hon fått från sin son.

"Lance ringde i panik från Koh Samui och vill lämna ön. Det ska bli decenniets storm där säger han, och att folk flyr", skrev Magdalena i sin blogg.

Hon hade då ringt sin vän som har en restaurang på ön, och han hade då lugnat ner Magdalena och sagt att det inte var något att oroa sig för.

"Pojken kan komma hit och äta en plankstek och hålla gubbe i hand om han e rädd", hade restaurangägaren sagt.

Magdalena Graaf med sonen Lancelot "Lance" Hedman. Bildkälla: Stella Pictures

Men det visade sig att det var något att oroa sig för. Den tropiska stormen Pabuk är på väg med full fart mot ön, och Lance fick ytterligare varningar av kompisar på ön. 

För Aftonbladet berättar Lance att han pratade med hotellets receptionist och att han då fick rådet att han skulle ta med mat och ljus upp på rummet och stanna där.

– Jag fick panik och sprang ner till en resebyrå för att hitta biljetter bort därifrån. Men allt var slutsålt. Verkligen allt. Jag stoppade en thailändare på gatan och gav honom pengar för att köra oss till båten och vi fick de absolut sista platserna, säger Lance till Aftonbladet.

Lance och hans vän Linton är nu framme på Phuket, men det sägs att stormen är påväg dit också. Han berättar att det ryktas om att det kommer bli "vågor på tio meter".

– Allt kommer ju att spolas bort. Det är helt sjukt, säger Lance.

Han har nu bunkrat upp med mat och vatten.

– Vi har förberett oss för strid helt enkelt, säger Lance till Aftonbladet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.