Äntligen! Spice Girls ska bli tecknad film

- 14/01/2019, 15:58

Popgruppen "Spice Girls" kommer under våren göra en efterlängtad turné. I samband med det släpps också en animerad film, något som bandets manager avslöjar.

Den brittiska popgruppen "Spice Girls" bildades 1994 och tog publiken med storm genom singeln Wannabee. Efter det låg Melanie Brown, Victoria Beckham, Geri Halliwell, Melanie Chisholm och Emma Bunton högt i topplistorna med hit efter hit. 

Nu ska "Spice Girls" bli en animerad film, där bandmedlemmarna kommer skildras som tecknade superhjältar. Detta bekräftar bandets manager Simon Fuller till Billboard.

– Vi kommer att göra en massa spännande saker. Bland annat kommer vi att göra en animerad film, säger Fuller, men ger inga närmare detaljer, säger han.

Återförenas i en turné

Popbandet släppte nyligen fler biljetter till sin utsålda reunion-turné som börjar i maj senare i år i Storbritannien. Sajten Ticketmaster rapporterade att över 700 000 personer försökte köpa plåtar samtidigt, detta skriver Independent.

– För att vara ärlig, även fast det var fenomenalt, de (Spice Girls) är ett sådant fantastiskt fenomen att jag förväntade mig det, säger Simon Fuller.

Han fortsätter:

– Den sista turnén som vi gjorde sju eller åtta år sedan var lika efterfrågad, om inte kanske ännu mer. Det är ett globalt fenomen. De är mer aktuella nu än någonsin och det är fantastiskt.

"Posh-Spice" nobbar inviten

Men bara fyra av bandmedlemmarna kommer dyka upp under turnén; Melanie Brown, Emma Bunton, Geri Horner (före detta Halliwell) och Melanie Chisholm. Victoria Beckham har sedan tidigare meddelat att hon vill fokusera på sin modekarriär och kommer därför inte uppträda tillsammans med sina gamla kollegor. 

Efter år 2000 var det relativt tyst om Spice Girls och popgruppen släppte inga nya låtar. Samtidigt försökte flera av bandmedlemmarna satsa på varsin solokarriär, utan någon större framgång.

I början av november meddelade Spice Girls att de skulle återförena bandet. Gruppen har tidigare planerat att göra en comeback, då i Australien 2007 – men de planerna gick då i kras.

Spice Girls
"Spice Girls" ska bli en tecknad film i samband med deras återförening. Bildkälla: Matt Dunham

Se klippet ovan om att "Spice Girls! blir en tecknad film!

Vill du se tecknade Spice Girls?