Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Snoop Dogg investerar i Klarna – byter namn till Smooth Dogg

- 17/01/2019, 12:21 -

Rapstjärnan Snoop Dogg investerar nu i det svenska företaget Klarna och blir samtidigt deras ansikte utåt. Dessutom byter han namn från Snoop Dogg till Smooth Dogg.

Det svenska företaget Klarna inleder nu ett samarbete med rapstjärnan Snoop Dogg, som även kommer att investera i Klarna. 

Klarna, som grundades år 2016 och idag omsätter 3,6 miljarder kronor, har länge använt sig av uttrycket "smooth" i marknadsföringssammanhang. Det var så de fick idén att inleda samarbetet med Snoop Dogg.

– Vi funderade på vem som är världens idag levande person som är mest "smooth". Det var bakgrunden till hur vi kom att tänka på Snoop Dogg. När vi började prata med Snoop så var han väldigt sugen på att lära sig mer om tech, finanstech och allt sådant så vi har klickat riktigt bra, säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski i en intervju med det ansedda affärsmagasinet Forbes.

Snoop Dogg och Sebastian Siemiatkowski
Snoop Dogg och Sebastian Siemiatkowski. Bildkälla: Klarna

Som ett led i samarbetet kommer Snoop Dogg, vars riktiga namn är Cordozar Calvin Broadus Jr, att byta namn till Smooth Dogg.

Den som har hängt med i Snoops många svängar vet att det här inte är första gången som han byter namn. När rapstjärnan var inne på reggaespåret år 2013 så bytte han namn till Snoop Lion.

Snoop har onekligen en näsa för affärer. Han har tidigare investerat i ett marijuanaföretag i Kalifornien, sajten Reddit och appen Robinhood, skriver Forbes.

Snoop kommer att synas i en serie av Youtube-videos, och den första reklamfilmen för Klarna ligger redan ute. Där ser vi hur Snoop skrider in i en sal och får rosaglittrande smycken med sitt nya namn på.  

Dogg hoppas även på att kunna ge Klarna tips om hur deras varumärke synkar med kultur, skriver Forbes.

Är Smooth Dogg bättre än Snoop Dogg?