Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Helena Hysén dödshotad: "Någon vill mig illa"

- 16/01/2019, 16:56 -

Helena Hysén har blivit utsatt för flera otäcka hot i form av både telefonsamtal och sms. Nu har hon även fått en spindel i brevlådan. Helena överväger nu att polisanmäla de grova hoten.

Helena Hysén, 57, har inte haft det lätt den senaste tiden. Efter krav från hennes ex-make Glenn Hysén, 59, så har Helena petats från familjens realityserie "Hyséns". 

I sommar ska Glenn gifta sig med sin nya kärlek, Camilla Lendott, 50. Glenn och Camilla tycker nu att Helena borde byta efternamn och inte längre heta Hysén, skriver Aftonbladet.

Som att inte det vore nog så har Helena dessutom nu blivit utsatt för en rad otäcka hot.

För Aftonbladet berättar nu Helena om hoten som har kommit både via sms och telefonsamtal. En man har i telefon sagt att skilsmässan med Glenn är hennes fel och att hon borde "elimineras".

Glenn Hysén och Camilla Lendott
Glenn Hysén och Camilla Lendott. Bildkälla: Stella Pictures.

Spindel i brevlådan

Hon har även fått påhälsning hemma i form av att någon ska ha lagt en spindel i hennes brevlåda. För Aftonbladet berättar Helena att hon och hennes mamma sov i Helenes lägenhet när de plötsligt vaknade av en smäll. Både Helena och hennes mamma vaknade då men förstod inte riktigt vad de hade blivit väckta av. 

Morgonen därpå såg Helenas mamma hur den håriga spindeln kröp på en list. Helenas mamma skrek och slog ihjäl spindeln. 

De många obehagliga hoten har nu blivit för mycket för Helena som överväger att göra en polisanmälan.

– Jag försöker leva mitt liv, men jag kollar mig över axeln och jag är extra försiktig när jag går ut. Jag installera larm i lägenheten så jag kan känna mig trygg. Jag har en obehaglig känsla. Jag är inte rädd av mig normalt, men någon vill mig illa. Man börjar också fundera på om de är beredda att gå längre än bara hot. Ska jag vara rädd för att bli nedslagen? Det tar på krafterna om jag ska vara ärlig, säger Helena till Aftonbladet.

Glenn och Helena Hysén
Glenn och Helena Hysén var gifta i 23 år. De skilde sig år 2011. Bildkälla: Roger Vikström/TT Bild