en blond kvinna håller upp handen, en röd bil, sedlar som flyger
Frida Boisen berättar om det värsta fallet i den nya säsongen av Lyxfällan. - Foto: Janerik Henriksson/TT, Pixabay, pluspng

Frida Boisen avslöjar det värsta fallet i Lyxfällan

På tisdag är det säsongspremiär för Lyxfällan och vi får återigen träffa familjer som satt sig själva i ekonomisk knipa. Vi får möta en familj som har köpt en ny bil för 300 000 kronor, utan att någon av föräldrarna har körkort.


Lyxfällan är programmet där vi träffar familjer som spenderar mer pengar än vad de faktiskt har i plånboken. Här möter vi familjer som brottas med övertrasserade kreditkort, onödiga prylar eller alldeles för lyxiga vanor. Deltagarna får sedan träffa experter för att få hjälp att beta av sina skuldberg.

I den nya säsongen hjälper Magdalena Kowalczyk, Frida Boisen, Magnus Hedberg och Patrik Wincent en utsatt familj som har hamnat i en otroligt allvarlig situation, mycket på grund av ogenomtänkta köp.

Köpt bil för 300 000 kr

– Man har köpt en splitterny bil för 300 000 kr, men ingen av föräldrarna har då körkort, säger Frida Boisen till Nyheter24

Familjen har lån upp över öronen och tar lån för att betala av sina befintliga lån. En ohållbar situation enligt programledaren som chockades över anledningen till köpet av den nya bilen.

– De kom fram till att det skulle vara en sorts pepp för mannen i familjen att orka ta körkort. Han behövde en morot.

Hon säger att man ofta brukar få belöningen i en bil när man väl har tagit körkort. Men den här familjen tänkte helt tvärtom.

– De tänkte: "Få först och leverera sen", säger Frida Boisen.

Tänker sällan på konsekvenserna

Deltagarna i Lyxfällan har ofta svårt att se konsekvenserna på sina köp. Man vill helt enkelt ha nu. Och i dag är det väldigt enkelt att köpa saker på avbetalning, vilket ofta inkluderar en väldigt hög ränta.

– Det är ju bara ett litet knappalternativ på skärmen att man väljer betala sen eller på avbetalning. Då tror jag att det är många som inte inser vad ränta betyder, hur kostsamt det kan bli, säger hon.

Många väljer sedan att inte orka tänka på det där "tråkiga". Att man ska betala för sina köp. Och sedan är det väldigt lätt hänt att man hamnar i en negativ spiral.

– Det spårar lätt ur och det blir fruktansvärt, menar hon.

Magdalena Kowalczyk, Magnus Hedberg, Frida Boisen och Patrik Wincent leder Lyxfällan. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

Missa inte Lyxfällan som har säsongspremiär på TV3 tisdagen den 22 januari klockan 20:00!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Lyxfällan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

1 timme sedan

Nas kommer till Sverige

2 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

3 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

idag 14:18
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?