Lyxfällan-experternas bästa spartips : "Titta i garderoben"

- 22/01/2019, 14:02

Efter jul och nyår har vi gått in i årets fattigaste månad, nämligen januari. Men var lugn. Lyxfällans experter Frida Boisen och Patrik Wincent ger dig sina bästa spartips!

Lyxfällan är programmet där vi träffar familjer som spenderar mer pengar än vad de faktiskt har i plånboken. Här möter vi familjer som brottas med övertrasserade kreditkort, onödiga prylar eller alldeles för lyxiga vanor. Deltagarna får sedan träffa experter för att få hjälp att beta av sina skuldberg. 

Experterna Frida Boisen och Patrik Wincent har delat med sig av sina bästa tips för att du ska kunna spara mer pengar.

Köpstopp i en månad

– Köpstopp i så här början av året är ett väldigt bra spartips. Köp ingenting, bara säg att du har en månad där det bara är stopp, säger Frida Boisen till Nyheter24.

– Är det så att du vill ha en produkt, vänta i 30 dagar. Är det så att du fortfarande vill ha produkten, köp den då, säger Patrik Wincent till Nyheter24.

Titta i garderoben

Ett annat tips är att öppna garderoben i hemmet och se ifall du verkligen använder allt som hänger där.

– De flesta använder bara 20 procent av garderoben, de övriga 80 procenten bara hänger där och samlar damm. Ge bort eller sälj kläderna och få in lite cash, säger Frida Boisen.

– Oftast samlar vi på oss tusen saker som vi inte behöver, säger Patrik Wincent.

Ät mer rester

I dag slänger vi väldigt mycket mat, vilket både förstör miljön och gör hål i din plånbok. Därför är ett annat bra tips att börja äta mer matrester.

– Var femte matkasse går rätt ner i soporna i dag i Sverige, vilket är helt sjukt. Vi måste sluta slänga mat, det finns så mycket pengar att spara och vi mår alla bättre av det, säger Frida Boisen.

Har du möjlighet att ta cykeln istället för bilen? Det sparar också massvis med pengar som annars går till bensin, parkering och övriga kostnader, enligt Patrik Wincent.

Så sammanfattningsvis kan man säga: Vill du köpa något? Fundera lite extra på om det är ett behov eller bara en önskan. Små justeringar kan göra stor skillnad i det långa loppet!

Lyxfällan
Magdalena Kowalczyk, Magnus Hedberg, Frida Boisen och Patrik Wincent leder Lyxfällan. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

Missa inte Lyxfällan som har säsongspremiär i kväll klockan 20:00 på TV3!

Sparar du pengar varje månad?