Sötchock i Ullared när Åke ska uttala gazpacho: "Kassputcho"

- 22/01/2019, 14:46 -

I det senaste avsnittet av Ullared får vi bland annat följa med när Åke jagar nya recept i Per Mobergs nya kokbok. Men när han ska uttala namnet till en soppa stöter han på trubbel.

I programserien "Ullared" har vi under flera år fått följa med shoppingsugna besökare in i varuhuset. Människor från hela Sverige har vallfärdat till det 77 000 kvadratmeter stora varuhuset för att fynda allt från kläder till elektronik. 

I kvällens avsnitt får vi bland annat följa med den glade shopparen Åke inne i Ullared som ska utmana sig själv i köket och köpa en ny kokbok. När han går igenom bokhyllan så tar han tag i Per Mobergs senaste recept .

– Han brukar vara på teve. Han som slänger med håret sådär, säger Åke i programmet.

Åke fortsätter:

– Han slänger och kastar håret jämt han. Och ingen mössa har han heller på huvudet. Och sur också, säger han.

Kassputcho?

När kamerakvinnan undrar vilket typ av mat han vill laga så börjar han bläddra bland recepten för att hitta något smarrigt. Men Åke har svårt att hitta någon mat som passar honom i smaken – tills han ser en soppa som han har lite svårt att uttala.

– Kassputcho? Eller gulasch? Eller vad kallas det för?

Kamerakvinnan säger att maträtten heter gazpacho, men Åke förstår fortfarande inte namnet på soppan. Samtidigt berättar han att han har lite problem med synen och har svårt att se hur det ska uttalas.

– Jag måste nästan ha förstoringsglas för att se, menar han.

Åke går och letar fram ett förstoringsglas för att kunna läsa vad som står i kokboken. Men det hjälper inte, han har fortsatt stora problem att säga soppans namn.

– Capricucho? Kassputcho eller vad fan det heter. Gapputjo?, säger Åke.

Han fortsätter att gissa på uttalet på gazpacho, men träffar inte riktigt rätt. Åke ger upp, men bestämmer sig för att testa laga soppan.

Kolla i klippet ovan när Åke försöker uttala gazpacho.

Ullared
Åke ska laga gazpacho i det senaste avsnittet av Ullared. Bildkälla: Kanal 5

Missa inte Ullared som sänds i kväll klockan 20:00 på Kanal 5!

Kan du uttala gazpacho?