Känner du igen Helene från Lyxfällan? Hon har nämligen varit med i TV förut

Det är i tisdagens avsnitt av Lyxfällan som vi får möta Helene. Hon har hamnat i en djup ekonomisk kris och behöver nu hjälp. Men det är nog en hel del tittare som känner igen henne sen förut. Och det finns en logisk förklaring till det.


Helene är 46 år och bor i Skara tillsammans med sina fyra barn. Hon har nyligen flyttat in i en ny stor lägenhet och bjuder mer än gärna sina vänner på notan när de är ute och äter. Hon har även en stor förkärlek till skor och äger idag omkring 50 par. 

Helen har likt många andra svenskar även spenderat extrema mängder pengar på ett väldigt känt varuhus – nämligen Ullared.  Ja, hon har faktiskt spenderat så mycket tid inne i butiken att hon varit med i programmet med samma namn hela sju gånger. 

Men sanningen bakom den generösa livsstilen är en helt annan än vad den ser ut. Helene är i en ekonomisk kris och hennes hög med skulder bara växer och växer. Tillslut såg hon ingen annan lösning än att vara med i Lyxfällan för att ta hjälp. 

Magnus Hedberg och Frida Boisen lägger upp en plan till Helen som ska göra att hon i framtiden inte försätter sig i samma ekonomiska kris. Bildkälla: Viafree

Hennes ekonomiska problem började för fem år sen när hon blev arbetslös. Hon drog på sig en hel del skulder och hamnade hos kronofogden. 

Magnus Hedberg frågar hur tankarna går när hon handlar för pengar som hon egentligen inte har. 

– Jag har ju redan skulder. Då tänker jag att inte blir så stor skillnad om skulden byggs på lite. Kanske med några tusen, berättar hon.

– Hur får det dig att må, när du vet att skulden byggs på då?, frågar en undrande Magnus. 

–  Jag sover väldigt väldigt lite på grund av mitt dåliga samvete. Jag har ofta huvudvärk också, berättar hon.

Sist hon kollade var hennes skuld på omkring 70 000 kronor, men idag har hon ingen koll på vad den ligger på. 

Helene säger att hennes hösta dröm just nu är att ha ett heltidsjobb. Bildkälla: Viafree

– Jag har köpt en del billiga bilar som gått sönder, så har jag köpt nya, sen några krediter och sådär... så det är lite av varje, berättar hon. 

Magnus frågar sedan Helene vad hennes dröm är, om det är en resa eller någonting annat som hon tidigare inte haft råd med. 

– Nej. Min dröm är att ha ett heltidsarbete och kunna sitta ett specifikt datum varje månad och betala alla mina räkningar samtidigt, svarar Helene. 

Hur det går för Helen, det ser du 29 januari 20.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du duktig på att spara pengar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

Många avhopp från Eurovision i Malmö

Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

1 timme sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".

"Jakt" – på liv och död

2 timmar sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

3 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.