Årets Melodifestiva l görs om – så blir stora förändringen

- 29/01/2019, 13:29 -

SVT gör om röstningssystemet till årets Melodifestival. Möjligheten att rösta via sms tas bort samtidigt som apprösterna delas in i sju olika åldersgrupper. Detta rapporterade TT om under tisdagseftermiddagen.

Årets Melodifestival närmar sig med stormsteg. Och publiken är mer taggade än någonsin. Årets Mello leds i år av Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade och vi kommer att se artister som John Lundvik, Jon Henrik Fjällgren, Oscar Enestad och Nano

Men under tisdagen så rapporterade TT om att tävlingen i år kommer att göras om. Och det hela handlar om rösterna. 

 Enligt Anette Helenius som är projektledare för musiktävlingen, beror förändringen på att man vill göra något åt den diskussion som hon menar fanns ifjol huruvida barn och ungdomar styr tävlingen.

– Det ville vi göra någonting åt. I de lägre åldrarna röstar man mycket mer intensivt än vad man gör i de högre åldersgrupperna, sa Helenius till TT.

Melodifestivalen 2019
Några av artisterna som ställer upp. Bildkälla: Stella Pictures

Det här ska alltså göra att känslan av att få sin röst hörd blir större för den andra målgruppen. Däremot tror Helenius inte att det kommer att påverka vem som vinner, då man generellt har behövt stöd från alla åldersgrupper för att ta hem tävlingen.

– Jag tror att det är en väldigt viktig symbolisk ändring vi gör. Utifrån vad vi har sett tidigare när vi har simulerat det här på tidigare års resultat blir det ingen större förändring i resultatet, säger hon till TT.

Kommer du att följa Mello?