Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gyllene Tider lägger ner – åker på turné och släpper ny skiva

- 31/01/2019, 10:47 -

Per Gessles älskade band Gyllene Tider lägger ner efter 40 år. Det firas med en rejäl avskedsturné och ett nytt album. Här är allt du vill veta om konsertdatum, biljetter och den sista turnén.

Efter 40 år så lägger Gyllene Tider ner – och det firar bandet med en avskedsturné och ett nytt album. Redan nu på tisdag den 5:e februari klockan 09.00 släpps biljetterna på Live Nation.

Gyllene Tider består av Per Gessle, Mats Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke "Syd" Andersson. Bandet är kända för svenska klassiker som ”Flickorna på TV2”, "Sommartider" och såklart ”Gå & fiska!”.

– 40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver. Jag är lyckligt lottad över att ha fått spela med Sveriges bästa popband. Anders, Mickes, Görans och MP:s kunnande har gett mig oändliga möjligheter att få skriva powerpop precis på det sätt som jag längtade efter som tonåring, säger Per Gessle i ett uttalande. 

Den sista turnén innebär hela 17 konserter för grabbarna i bandet, och turnén inleds i Gyllene Tiders hemstad Halmstad den 4 juli Halmstad. 

Den sista spelningen på svensk mark blir i Göteborg den 3 augusti, men bandet spelar sedan två gånger i Norge. 

För den som inte kan få nog av Gyllene Tider så kommer det ännu fler härliga nyheter – under året kommer bandet nämligen släppa sitt sjunde studioalbum. 

Turnéplan för Gyllene Tider sommaren 2019: 

6 juli Malmö, Mölleplatsen
10 juli Helsingborg, Sofiero Slott
12 juli Skövde, Boulognerskogen
13 juli Linköping, Stångebrofältet
15 juli Uppsala, Botaniska Trädgården
17 juli Lysekil, Pinneviken
19 juli Ronneby, Brunnsparken
20 juli Kalmar, Fredriksskans
24 juli Piteå, Pite Havsbad
26 juli Rättvik, Dalhalla
27 juli Stockholm, Sjöhistoriska
31 juli Eskilstuna, Sundbyholms Slott
2 augusti Karlstad, Mariebergsskogen
3 augusti Göteborg, Slottsskogsvallen
8 augusti Trondheim (NO), Sverresborg Museum
9 augusti Fredrikstad (NO), Dampskipsbrygga

Gillar du Gyllene Tider?