Gyllene Tider lägger ner
Gyllene Tider lägger ner – och ger sig ut på en avskedsturné. - Foto: Adam Ihse/TT Bild

Gyllene Tider lägger ner – åker på turné och släpper ny skiva

Per Gessles älskade band Gyllene Tider lägger ner efter 40 år. Det firas med en rejäl avskedsturné och ett nytt album. Här är allt du vill veta om konsertdatum, biljetter och den sista turnén.


Efter 40 år så lägger Gyllene Tider ner – och det firar bandet med en avskedsturné och ett nytt album. Redan nu på tisdag den 5:e februari klockan 09.00 släpps biljetterna på Live Nation.

Gyllene Tider består av Per Gessle, Mats Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke "Syd" Andersson. Bandet är kända för svenska klassiker som ”Flickorna på TV2”, "Sommartider" och såklart ”Gå & fiska!”.

– 40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver. Jag är lyckligt lottad över att ha fått spela med Sveriges bästa popband. Anders, Mickes, Görans och MP:s kunnande har gett mig oändliga möjligheter att få skriva powerpop precis på det sätt som jag längtade efter som tonåring, säger Per Gessle i ett uttalande. 

Den sista turnén innebär hela 17 konserter för grabbarna i bandet, och turnén inleds i Gyllene Tiders hemstad Halmstad den 4 juli Halmstad. 

Den sista spelningen på svensk mark blir i Göteborg den 3 augusti, men bandet spelar sedan två gånger i Norge. 

För den som inte kan få nog av Gyllene Tider så kommer det ännu fler härliga nyheter – under året kommer bandet nämligen släppa sitt sjunde studioalbum. 

Turnéplan för Gyllene Tider sommaren 2019: 

6 juli Malmö, Mölleplatsen
10 juli Helsingborg, Sofiero Slott
12 juli Skövde, Boulognerskogen
13 juli Linköping, Stångebrofältet
15 juli Uppsala, Botaniska Trädgården
17 juli Lysekil, Pinneviken
19 juli Ronneby, Brunnsparken
20 juli Kalmar, Fredriksskans
24 juli Piteå, Pite Havsbad
26 juli Rättvik, Dalhalla
27 juli Stockholm, Sjöhistoriska
31 juli Eskilstuna, Sundbyholms Slott
2 augusti Karlstad, Mariebergsskogen
3 augusti Göteborg, Slottsskogsvallen
8 augusti Trondheim (NO), Sverresborg Museum
9 augusti Fredrikstad (NO), Dampskipsbrygga

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Gyllene Tider?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

1 timme sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

2 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

2 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

3 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.