Stor
Stor om genombrottet efter "Så mycket bättre". - Foto: Karl Melander/TT, Stina Stjernkvist/TT

Stor om att bli igenkänd på gatan: "Svenssons känner igen mig"

Under torsdagskvällen drog en av Sveriges största musikgalor igång, nämligen Grammis. Nyheter24 har pratat med rapparen Stor som var nominerad i "Årets hiphop".


I går gick Grammisgalan 2019 i Annexet i Stockholm. Vi fick se några av de bästa artisterna inom olika genrer, ta emot priser för sin senaste musik. Rapparen Stor var nominerad som "Årets hiphop" efter att ha släppt låtar som Stockholm står kvar, Purple Haze och Säga Mig.

– Jag räknade häromdagen på alla projekt som jag har gjort och det är min sextonde nominering. med projekten som jag jobbat med. Det känns skönt att fortsätta och göra musik. Det är roligt, säger Stor till Nyheter24.

Stenhård konkurrens

Konkurrensen till musikpriset var stenhård. Artister som Fricky, Imenella, Jireel och Ozzy slogs alla om priset som "Årets Hip hop". Och Stor trodde att vem som helst kunde ha vinnut på musikgalan i Stockholm.

– Inte för att vara tråkig eller diplomatisk, men i år har det varit ett sådant jävla bra år. Det finns så många bra att priset kan hamna egentligen varsomhelst. Man vet aldrig. Förra året hade jag fem nomineringar och då vann man ingenting. Det är svårt att veta. Det är lite roulette.

Rapparen Jireel stod sedan som segrare efter sitt hyllade album 18.

Lyftet efter "Så mycket bättre"

Stor har visats frekvent i teverutan under senare tid. Rapparen var till exempel med i det folkkära programmet "Så mycket bättre" och gjorde succé med sina versioner av andra artisters låtar. Det har gjort att han nu blir mer och mer igenkänd på gatan.

– När jag går runt på gatan så är det som någon har tryckt på Sverige-knappen. Vanliga medelsvenssons känner igen mig.

Han fortsätter:

– Förut var det mest förortare och invandrare som lyssnade på min musik. Det känns skumt, det är som en ny dimension i samma värld.

Stor fick ett stort lyft i karriären efter "Så mycket bättre". Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT

Och vad säger folk på gatan när de träffar dig?

– ”Så mycket bättre” och så pekar de på mig.

Vart hämtar du din inspiration ifrån när du gör din egen musik?

– Jag hämtar min inspiration från allt möjligt. Jag kan få inspiration just nu av den här intervjun.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du titta på Grammisgalan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

1 timme sedan

Textilmuseet prisat på Elle-galan

1 timme sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

2 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.