Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stor om att bli igenkänd på gatan: "Svenssons känner igen mig"

- 08/02/2019, 13:59

Under torsdagskvällen drog en av Sveriges största musikgalor igång, nämligen Grammis. Nyheter24 har pratat med rapparen Stor som var nominerad i "Årets hiphop".

I går gick Grammisgalan 2019 i Annexet i Stockholm. Vi fick se några av de bästa artisterna inom olika genrer, ta emot priser för sin senaste musik. Rapparen Stor var nominerad som "Årets hiphop" efter att ha släppt låtar som Stockholm står kvar, Purple Haze och Säga Mig.

– Jag räknade häromdagen på alla projekt som jag har gjort och det är min sextonde nominering. med projekten som jag jobbat med. Det känns skönt att fortsätta och göra musik. Det är roligt, säger Stor till Nyheter24.

Stenhård konkurrens

Konkurrensen till musikpriset var stenhård. Artister som Fricky, Imenella, Jireel och Ozzy slogs alla om priset som "Årets Hip hop". Och Stor trodde att vem som helst kunde ha vinnut på musikgalan i Stockholm.

– Inte för att vara tråkig eller diplomatisk, men i år har det varit ett sådant jävla bra år. Det finns så många bra att priset kan hamna egentligen varsomhelst. Man vet aldrig. Förra året hade jag fem nomineringar och då vann man ingenting. Det är svårt att veta. Det är lite roulette.

Rapparen Jireel stod sedan som segrare efter sitt hyllade album 18.

Lyftet efter "Så mycket bättre"

Stor har visats frekvent i teverutan under senare tid. Rapparen var till exempel med i det folkkära programmet "Så mycket bättre" och gjorde succé med sina versioner av andra artisters låtar. Det har gjort att han nu blir mer och mer igenkänd på gatan.

– När jag går runt på gatan så är det som någon har tryckt på Sverige-knappen. Vanliga medelsvenssons känner igen mig.

Han fortsätter:

– Förut var det mest förortare och invandrare som lyssnade på min musik. Det känns skumt, det är som en ny dimension i samma värld.

Stor
Stor fick ett stort lyft i karriären efter "Så mycket bättre". Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT

Och vad säger folk på gatan när de träffar dig?

– ”Så mycket bättre” och så pekar de på mig.

Vart hämtar du din inspiration ifrån när du gör din egen musik?

– Jag hämtar min inspiration från allt möjligt. Jag kan få inspiration just nu av den här intervjun.  

Kommer du titta på Grammisgalan?