Instagramprofil i 23-års åldern åtalad för mord
En Instagramprofil i 23-års åldern står åtalad för mord på sin ex-flickvän. - Foto: Polisens förundersökningsprotokoll. Bilden är ett montage.

Influencer åtalad för mord på ex-flickvän – läs hennes sista inlägg

En Instagramprofil i 23-års åldern står nu åtalad för mord. Han är misstänkt för att ha dödat sin ex-flickvän. Polisen kartlade kvinnan och den åtalade mannens aktiviteter på sociala medier, och nu visas hennes sista inlägg på Facebook.


Det var den 26 april 2018 som en kvinna i 30-års åldern hittades död i ett badkar i en lägenhet i Solna i Stockholm.

I lägenheten fanns även kvinnans dotter. Polisen trodde först att det rörde sig om ett självmord, och platsen spärrades inte av för teknisk undersökning.

Ett par dagar senare så fattade polisen misstankar mot kvinnans ex-pojkvän –  en 23-årig man med ett långt brottsregister. 

Mannen är nu åtalad för grov kvinnofridskränkning, grovt ärekränkningsbrott, mord, ringa narkotikabrott, innehav och sexuellt ofredande.

Den 23-åriga mannen är en välkänd Instagramprofil som har hundratusentals följare på Snapchat, nästan 85 000 följare på sin Instagram och han driver även en Youtubekanal. Mannen är känd för sina ofta väldigt provokativa inlägg. Han är även nära vän till flera stora TV-profiler och Instagramstjärnor.

Den 23-åriga mannen står nu åtalad för bland annat mord. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

"Klippt av hennes hår och knivhuggit henne"

En månad innan kvinnan hittades död i sin lägenhet hade hon gått till polisen och berättat hur hon hade blivit slagen, hotad och knivhuggen av en man som hon hade varit ihop med. Kvinnan vågade inte uppge mannens namn.

”Hon grät och skakade i kroppen när hon bland annat berättade att han hade klippt av hennes hår, och hur han hade knivhuggit henne, utsatt henne för hot, fysisk och psykisk misshandel och utpressning med mera.”, skrev polisen i ett PM.

Kvinnan hade gått till polisen en månad innan hon hittades död i sitt badkar. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

I förundersökningsprotokollet står att läsa att kvinnan blev knivhuggen i armen och axeln. 

Mannen ska även ha förstört möbler i hennes hem och hällt ut stearin på väggarna. 

Trots att hon avslutade relationen fortsatte han att trakassera henne med 50-70 telefonsamtal om dagen. 

Han ska även ha hotat henne med att anmäla henne till socialtjänsten och säga att hon knarkar så att hon då skulle bli av med sin dotter.

Kvinnans sista inlägg på Facebook

Polisen har kartlagt både kvinnan och den åtalade mannens aktiviteter på sociala medier tiden innan hon hittades död. 

Den mordåtalade profilens Instagramflöde. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

I ett inlägg på sin Facebook skrev kvinnan ett inlägg som i ljuset av det som har hänt ger oss kalla kårar.

"Genom erfarenheter i livet så har jag lärt mig att inte slösa min tid på att må dåligt över situationer jag inte kan kontrollera eller förändra. Jag kan inte kontrollera människor som försvinner ur mitt liv eller behandlar mig dåligt. Deras val och sättet de beter sig på kommer alltid att ligga på dom. Och hur jag reagerar eller svarar kommer alltid ligga på mig".

Kvinnans sista inlägg på sin Facebooksida. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Influencerprofilen misstänks för att ha förgiftat kvinnan med den syntetiska opioiden Tramadol. Han ska sedan ha placerat hennes kropp i badkaret. Influencerprofilen förnekar mord.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

1 timme sedan

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

2 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

3 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

3 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.