Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Influencer åtalad för mord på ex-flickvän – läs hennes sista inlägg

- 05/02/2019, 14:23 -

En Instagramprofil i 23-års åldern står nu åtalad för mord. Han är misstänkt för att ha dödat sin ex-flickvän. Polisen kartlade kvinnan och den åtalade mannens aktiviteter på sociala medier, och nu visas hennes sista inlägg på Facebook.

Det var den 26 april 2018 som en kvinna i 30-års åldern hittades död i ett badkar i en lägenhet i Solna i Stockholm.

I lägenheten fanns även ett kvinnans dotter. Polisen trodde först att det rörde sig om ett självmord, och platsen spärrades inte av för teknisk undersökning.

Ett par dagar senare så fattade polisen misstankar mot kvinnans ex-pojkvän –  en 23-årig man med ett långt brottsregister. 

Mannen är nu åtalad för grov kvinnofridskränkning, grovt ärekränkningsbrott, mord, ringa narkotikabrott, innehav och sexuellt ofredande.

Den 23-åriga mannen är en välkänd Instagramprofil som har hundratusentals följare på Snapchat, nästan 85 000 följare på sin Instagram och han driver även en Youtubekanal. Mannen är känd för sina ofta väldigt provokativa inlägg. Han är även nära vän till flera stora TV-profiler och Instagramstjärnor.

Mordåtalad influencer
Den 23-åriga mannen står nu åtalad för bland annat mord. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

"Klippt av hennes hår och knivhuggit henne"

En månad innan kvinnan hittades död i sin lägenhet hade hon gått till polisen och berättat hur hon hade blivit slagen, hotad och knivhuggen av en man som hon hade varit ihop med. Kvinnan vågade inte uppge mannens namn.

”Hon grät och skakade i kroppen när hon bland annat berättade att han hade klippt av hennes hår, och hur han hade knivhuggit henne, utsatt henne för hot, fysisk och psykisk misshandel och utpressning med mera.”, skrev polisen i ett PM.

Mordåtalad influencer
Kvinnan hade gått till polisen en månad innan hon hittades död i sitt badkar. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

I förundersökningsprotokollet står att läsa att kvinnan blev knivhuggen i armen och axeln. 

Mannen ska även ha förstört möbler i hennes hem och hällt ut stearin på väggarna. 

Trots att hon avslutade relationen fortsatte han att trakassera henne med 50-70 telefonsamtal om dagen. 

Han ska även ha hotat henne med att anmäla henne till socialtjänsten och säga att hon knarkar så att hon då skulle bli av med sin dotter.

Kvinnans sista inlägg på Facebook

Polisen har kartlagt både kvinnan och den åtalade mannens aktiviteter på sociala medier tiden innan hon hittades död. 

Mordåtalade profilen på Instagram
Den mordåtalade profilens Instagramflöde. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

I ett inlägg på sin Facebook skrev kvinnan ett inlägg som i ljuset av det som har hänt ger oss kalla kårar.

"Genom erfarenheter i livet så har jag lärt mig att inte slösa min tid på att må dåligt över situationer jag inte kan kontrollera eller förändra. Jag kan inte kontrollera människor som försvinner ur mitt liv eller behandlar mig dåligt. Deras val och sättet de beter sig på kommer alltid att ligga på dom. Och hur jag reagerar eller svarar kommer alltid ligga på mig".

Kvinnans sista inlägg
Kvinnans sista inlägg på sin Facebooksida. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Influencerprofilen misstänks för att ha förgiftat kvinnan med den syntetiska opioiden Tramadol. Han ska sedan ha placerat hennes kropp i badkaret. Influencerprofilen förnekar mord.