Meghan Markle skrev budskap till sexarbetare.
Meghan Markle skrev budskap till sexarbetare – på bananer. Nu väcker hennes tilltag ilska. - Foto: Marc Giddings/Pool via AP/TT Bild, Tomas Oneborg/TT Bild

Meghan Markles budskap till prostituerade kvinnor väcker ilska

Hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, skrev ner peppande citat på bananer som sedan skänktes bort till prostituerade kvinnor. Och alla är inte så förtjusta i Meghans tilltag.


Det var i fredags som hertiginnan av Sussex, den 37-åriga Meghan Markle tog sin make prins Harry under armen och bestämde sig för att göra lite nytta. Meghan gjorde ett oannonserat besök hos välgörenhetsorganisationen One25 i Bristol, England. 

Föreningen är specialiserade på att hjälpa kvinnor bryta sig fria från att vara sexarbetare. De jobbar även för att hjälpa kvinnor ur olika missbruk.

För att dra sitt strå till stacken så skrev Meghan peppande och inspirerande citat på bananer. Frukten delades sedan ut från en bil som körde runt i de kvarter där prostituerade kvinnor arbetar.

Meghan Markle skrev peppande citat på bananer. Bildkälla: Toby Melville/Pool Photo via AP/TT Bild

På bananerna skrev Meghan saker som "Du är modig" och "Du är stark". En volontär på organisationen One25 hyllade Meghans insats.

– De meddelanden hon skrev var kärleksfulla och känslosamma. Jag tror att kvinnorna som har fått de här uppskattade det. Att veta att det finns någon som stöttar dom betyder nog mycket, säger volontären till The Sun.

En hemlös prostituerad kvinna tyckte att det var fint gjort av Meghan och uppskattade gesten.

– Det är så kallt nu, det är en kamp att tjäna ihop pengar för att få råd med en sängplats över natten. Så all mat och sovplats är en stor hjälp. Jag tycker att det är toppen att Meghan supportar, sa kvinnan till The Sun.

"Du är stark", "Du är modig" och "Du är speciell" var några av de texter som skrevs på bananerna. Bildkälla: Toby Melville/Pool Photo via AP/TT Bild

Men alla var inte lika glada över Meghans tilltag. Den kvinnliga sexarbetaren Nikki tycker att det var "riktigt dumt".

– Människor här kämpar för att äta och kunna sova och hon ger oss några ord på en frukt. Hon har medel att hjälpa oss mer än så. Det är förolämpande, säger Nikki till The Sun.

På Twitter kallas det för #bananagate, och en av de som har reagerat är den brittiska journalisten och krönikören Dawn Neesom. 

"Hoppas att alla kvinnor som ska ut och jobba på gatorna inatt i den isande kylan känner sig stärkta. Vad i helvete", skriver hon på Twitter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Okänsligt av Meghan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

3 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.